Немања Мајдов: Џудо је у нашој кући тема 25 часова дневно

16.04.2020. 13:40
1
ИЗВОР: Глас Српске

Шампион свијета у џуду из 2017. године и трећепласирани на првенству прошле године Немања Мајдов поручио је да му цјелокупа ситуација настала због вируса корона не пада превише тешко, јер у свом дому у Источном Сарајеву има све што му је потребно за тренинг.

Најбољи српски џудиста свих времена одговарао је на питања пратилаца “Инстаграм” профила Европске џудо федерације, нагласивши да много лакше подноси карантин него обичан народ.

- Отац ми је тренер, а старији брат џудиста, тако да имамо о чему да причамо и шта да радимо. Џудо је тема у кући 25 часова дневно па ми није досадно. Ипак, мало је необично, али много мање него људима који су навикли на другачији ритам, а сада је он потпуно промијењен послије увођења неопходних мјера да бисмо што прије пребродили ово - рекао је Мајдов.

Љубав према овом спорту наслиједио је од оца, који је прије 11 година основао Џудо клуб "Рандори". Добро је позната прича да су се сви успјеси почели ковати на спрату куће, који је отац Љубиша преуредио у салу за џудо. Како су браћа Мајдов низали успјех за успјехом у млађим категоријама и када се видјело да ће бити врхунски џудисти, тако су и услови за тренирање бивали све бољи. Врхунац је теретана, која се налази тик уз кућу.

- Од прије неколико мјесеци у кући имам све што ми је потребно. Имам одличне услове, не само ја, него и сви момци из клуба. Трудим се свакодневно да им откријем понеку тајну овог спорта и надам се да ће неко од њих да ме престигне. Имају велику љубав и вољу, што је можда и пресудно. Не знам да ли ће неко од њих бити првак свијета, али знам да ако буду радили овако као сада могу да направе много. Када их питам шта желе да постигну, одговарају ми да желе да буду свјетски и олимпијски шампиони. То се тражи. Одговор “не знам” или нешто слично није прихватљив, јер открива да немате јасан циљ - рекао је Мајдов.

А његов циљ одавно је јасан - олимпијска медаља, по могућности златна. Одгађање Игара за идућу годину ништа није промијенило.

- Мислим да је то добра одлука, јер и ако прође пандемија за мјесец или два, једноставно сви спортисти не би имали исте услове да се припреме, што није поштено. Одавно сам потиснуо одгађање Игара и помјерио планове за годину дана. Сада имам 23 године, а убијеђен сам да ћу са 24 бити искуснији и снажнији те да ћу испунити свој циљ - рекао је Мајдов.

Опуштање у стрељани

Сада већ можемо рећи тренинг комплекс породице Мајдов осим дворане за тренинге, татамија и теретане однедавно је употпунила и стрељана, мјесто у којем се Немања опушта.

- То је мој хоби. Када пуцам заборавим на све остало и могу да кажем да ми изузетно прија. Срећан сам што имам кутак за себе, у којем могу мало да се опустим - рекао је Мајдов.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Đoko 16.04.2020. 15:13
    Sreća pa nisam u vašoj kući
Повезане вијести
Ново велико признање за Немању Мајдова Ново велико признање за Немању Мајдова
Немања Мајдов: Бог ми је дао снаге да будем првак Европе Немања Мајдов: Бог ми је дао снаге да будем првак Европе
Мајдов с медаљом шампиона Европе свечано дочекан у Источном Сарајеву (ВИДЕО) Мајдов с медаљом шампиона Европе свечано дочекан у Источном Сарајеву (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    16h 31m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 14m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 6m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 59m
    0