Nestali “falkon 10” bio na medicinskom letu

21.01.2024. 10:56
0
IZVOR: srna.rs/Tanjug

Avion “falkon 10”, koji je nestao u Avganistanu sa četiri člana posade i dva putnika, bio je na medicinskom čarter letu iz Indije prema Rusiji, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija).

Ranije je avganistanska novinska agencija Pajhvok javila je da se putnički avion srušio u planinskom području avganistanske provincije Badakšan nakon što je skrenuo sa prvobitnog kursa.

Letjelica, upisana u Državni registar civilnih vazduhoplova Rusije, prestala je da održava kontakt i nestala sa radarskih ekrana u subotu uveče dok se nalazila u vazdušnom prostoru Avganistana u blizini granice sa Tadžikistanom, navodi Rosavijacija.

Avion je obavljao čarter medicinski ler iz Gaje u Indiji, preko Taškenta u Uzbekistanu, do Žukovskog u Rusiji, saopštile su vlasti.

Rosavijacija je u kontaktu sa vazduhoplovnim vlastima Avganistana i Tadžikistana, navodi se u saopštenju i dodaje da je potraga za letjelicom u toku.

Prema podacima ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, avion je obavljao čarter let hitne pomoći na relaciji Gaja u Indiji, preko Taškenta u Uzbekistanu, do Žukovskog u Moskovskoj oblasti u Rusiji.

Avganistanska policija saopštila je da je primila informaciju o rušenju aviona u pokrajini Badakšan, na nepristupačnom planinskom području, prenio je Rojters.

Avion je prestao da komunicira sinoć, dok je bio u vazdušnom prostoru Avganistana, blizu granice sa Tadžikistanom, i nestao je sa radarskih ekrana, objavila je danas ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj na svom Telegram kanalu.

Potraga za letjelicom je u toku, a Rosavijacija je u kontaktu sa vazduhoplovnim vlastima Avganistana i Tadžikistana. Kako prenosi Hama pres pozivajući se na lokalnu administraciju, avion je skrenuo sa prvobitnog kursa i udario u planinski teren u regionu Zebak. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 14m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    12h 12m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    20h 38m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    18h 53m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    20h 32m
    0