Нестали “фалкон 10” био на медицинском лету

21.01.2024. 10:56
0
ИЗВОР: srna.rs/Tанјуг

Авион “фалкон 10”, који је нестао у Авганистану са четири члана посаде и два путника, био је на медицинском чартер лету из Индије према Русији, саопштила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај (Росавијацијa).

Раније је авганистанска новинска агенција Пајхвок јавила је да се путнички авион срушио у планинском подручју авганистанске провинције Бадакшан након што је скренуо са првобитног курса.

Летјелица, уписана у Државни регистар цивилних ваздухоплова Русије, престала је да одржава контакт и нестала са радарских екрана у суботу увече док се налазила у ваздушном простору Авганистана у близини границе са Таџикистаном, наводи Росавијација.

Авион је обављао чартер медицински лер из Гаје у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Русији, саопштиле су власти.

Росавијација је у контакту са ваздухопловним властима Авганистана и Таџикистана, наводи се у саопштењу и додаје да је потрага за летјелицом у току.

Према подацима руске Федералне агенције за ваздушни саобраћај, авион је обављао чартер лет хитне помоћи на релацији Гаја у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Московској области у Русији.

Авганистанска полиција саопштила је да је примила информацију о рушењу авиона у покрајини Бадакшан, на неприступачном планинском подручју, пренио је Ројтерс.

Авион је престао да комуницира синоћ, док је био у ваздушном простору Авганистана, близу границе са Таџикистаном, и нестао је са радарских екрана, објавила је данас руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај на свом Телеграм каналу.

Потрага за летјелицом је у току, а Росавијација је у контакту са ваздухопловним властима Авганистана и Таџикистана. Како преноси Хама прес позивајући се на локалну администрацију, авион је скренуо са првобитног курса и ударио у планински терен у региону Зебак. 

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 21m
    8
  • Радник пао са стуба и погинуо
    23h 43m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    20h 51m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    23h 57m
    2
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 5m
    0