Нестали “фалкон 10” био на медицинском лету

21.01.2024. 10:56
0
ИЗВОР: srna.rs/Tанјуг

Авион “фалкон 10”, који је нестао у Авганистану са четири члана посаде и два путника, био је на медицинском чартер лету из Индије према Русији, саопштила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај (Росавијацијa).

Раније је авганистанска новинска агенција Пајхвок јавила је да се путнички авион срушио у планинском подручју авганистанске провинције Бадакшан након што је скренуо са првобитног курса.

Летјелица, уписана у Државни регистар цивилних ваздухоплова Русије, престала је да одржава контакт и нестала са радарских екрана у суботу увече док се налазила у ваздушном простору Авганистана у близини границе са Таџикистаном, наводи Росавијација.

Авион је обављао чартер медицински лер из Гаје у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Русији, саопштиле су власти.

Росавијација је у контакту са ваздухопловним властима Авганистана и Таџикистана, наводи се у саопштењу и додаје да је потрага за летјелицом у току.

Према подацима руске Федералне агенције за ваздушни саобраћај, авион је обављао чартер лет хитне помоћи на релацији Гаја у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Московској области у Русији.

Авганистанска полиција саопштила је да је примила информацију о рушењу авиона у покрајини Бадакшан, на неприступачном планинском подручју, пренио је Ројтерс.

Авион је престао да комуницира синоћ, док је био у ваздушном простору Авганистана, близу границе са Таџикистаном, и нестао је са радарских екрана, објавила је данас руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај на свом Телеграм каналу.

Потрага за летјелицом је у току, а Росавијација је у контакту са ваздухопловним властима Авганистана и Таџикистана. Како преноси Хама прес позивајући се на локалну администрацију, авион је скренуо са првобитног курса и ударио у планински терен у региону Зебак. 

Коментари 0
Повезане вијести
Игре БРИКС: Џудисткиња Лана Бјелица дошла до бронзе, друге данас за Српску Игре БРИКС: Џудисткиња Лана Бјелица дошла до бронзе, друге данас за Српску
Лана Бјелица на БРИКС играма у Русији Лана Бјелица на БРИКС играма у Русији
Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено" Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено"
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  3h 29m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  22h 47m
  2
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  16h 22m
  2
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  4h 12m
  0
 • Убијена четири милитанта, расте број жртава њиховог напада
  15h 9m
  0