Nesvakidašnji prizor: Veliko jato galebova u Han Pijesku (VIDEO)

26.07.2023. 18:02
0
IZVOR: katera.news

Neobičan prizor zabilježen je danas na Han Pijesku. U samom centru grada, na krovu jedne zgrade, primjećeno je šest galebova. Nedugo zatim nastala je "dreka", doletjelo je još dvadesetak galebova koji su potom, svi zajedno, kružili iznad Han Pijeska i odletjeli u pravcu juga.

To ništa ne bi bilo čudno da ove ptice, koje žive oko velikih rijeka, nisu doletjele duboko u šumovitu unutrašnjost Javor planine na nekih 1100 metara nadmorske visine.

Primjeće su dvije vrste, galeb klaukavac ili Sinji galeb (latinski: Larus michahellis), koji nastanjuje Evropu, Bliski istok i Sjevernu Afriku, kao i riječni ili obični galeb (lat. Chroicocephalus ridibundus ili Larus ridibundus).

Video: Gorštak

Komentari 0
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    11h 14m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    11h 21m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    8h 3m
    0
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    11h 30m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    8h 46m
    0