Neven Tuševljak ponovo u humanoj misiji: Ovaj put trči za Sergeja Stupara

01.11.2023. 13:09
0
IZVOR: katera.news

Smisao ljudskog postojanja je u ljubavi, dobroti i razumijevanju. Onaj ko pronađe taj smisao i još izgradi svijest o tome da je važno sve umnožavati i dijeliti, poseban je i human čovjek.

Naš sugrađanin, humanitarac i maratonac Neven Tuševljak za 11 dana krenuće iz rodnog Istočnog Sarajeva do Banjaluke u humanitarnu trku dugu 200 kilometara.

Neven će sav novac prikupljen prodajom kilometara namijeniti za liječenje Banjalučanina Sergeja Stupara.

- Trčaću četiri dana, u prosjeku oko 50 kilometara dnevno, a cilj mi je da pomognem liječenje dvadesetogodišnjeg Sergeja Stupara koji je doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je pao u komu - rekao je Tuševljak za „Kateru“.

Neven na humanitarnu trku kreće u nedjelju, 12. novembra, a svi koji žele da estvuju u ovoj akciji mogu kupiti jedan kilometar po cijeni od 20 KM.

Novac se može uplatiti na Nevenov žiro račun 5723660000392721 u MF banci, ali i na broj žiro računa Sergejeve mame Svjetlane 1613000045479669 u Rajfajzen banci.

Kako ističe naš sagovornik, podrška mu znači puno jer je to najbolji znak da je na pravom putu.

- Siguran sam da ćemo i ovaj put uspjeti u humanoj misiji jer i dalje postoje dobri ljudi. Spoznaja da nekome mogu spasiti život je najbolji motiv da ne odustanem – rekao je on.

Neven je pozvao sve ljude da podrže ovu akciju.

Nevenove humanitarne akcije

U novembru prošle godine, Neven je istrčao humanitarnu trku iz Istočnog Sarajeva do Bijeljine, a sav novac od kupljenih kilometara donirao je za liječenje dječaka Dimitrija Marinkovića koji boluje od encefalopatije, odnosno teškog oštećenja mozga trećeg stepena.

Pod sloganom “Bog voli hrabre, a svijet pobjednike” Neven Tuševljak je učestvovao na maratonu u Jerusalimu, a svaki korak na 42.2 kilometara dugačkoj trci, posvetio je Milošu Božovići Magdaleni Vlaški.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    7h 11m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    9h 57m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    9h 30m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    12h 37m
    1
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    23h 35m
    1