Невен Тушевљак поново у хуманој мисији: Овај пут трчи за Сергеја Ступара

01.11.2023. 13:09
0
ИЗВОР: katera.news

Смисао људског постојања је у љубави, доброти и разумијевању. Онај ко пронађе тај смисао и још изгради свијест о томе да је важно све умножавати и дијелити, посебан је и хуман човјек.

Наш суграђанин, хуманитарац и маратонац Невен Тушевљак за 11 дана кренуће из родног Источног Сарајева до Бањалуке у хуманитарну трку дугу 200 километара.

Невен ће сав новац прикупљен продајом километара намијенити за лијечење Бањалучанина Сергеја Ступара.

- Трчаћу четири дана, у просјеку око 50 километара дневно, а циљ ми је да помогнем лијечење двадесетогодишњег Сергеја Ступара који је доживио саобраћајну несрећу након које је пао у кому - рекао је Тушевљак за „Катеру“.

Невен на хуманитарну трку креће у недјељу, 12. новембра, а сви који желе да учествују у овој акцији могу купити један километар по цијени од 20 КМ.

Новац се може уплатити на Невенов жиро рачун 5723660000392721 у МФ банци, али и на број жиро рачуна Сергејеве маме Свјетлане 1613000045479669 у Рајфајзен банци.

Како истиче наш саговорник, подршка му значи пуно јер је то најбољи знак да је на правом путу.

- Сигуран сам да ћемо и овај пут успјети у хуманој мисији јер и даље постоје добри људи. Спознаја да некоме могу спасити живот је најбољи мотив да не одустанем – рекао је он.

Невен је позвао све људе да подрже ову акцију.

Невенове хуманитарне акције

У новембру прошле године, Невен је истрчао хуманитарну трку из Источног Сарајева до Бијељине, а сав новац од купљених километара донирао је за лијечење дјечака Димитрија Маринковића који болује од енцефалопатије, односно тешког оштећења мозга трећег степена.

Под слоганом “Бог воли храбре, а свијет побједнике” Невен Тушевљак је учествовао на маратону у Јерусалиму, а сваки корак на 42.2 километара дугачкој трци, посветио је Милошу Божовићу и Магдалени Влашки.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    23h 26m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    5h 37m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    6h 21m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    10h 26m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    10h 30m
    2