Nevesinjac Miljan Bakoč najbolji student na Vojnoj akademiji u Beogradu

21.09.2022. 14:31
1
IZVOR: radionevesinje.com

Miljan Bakoč iz Nevesinja završio je Vojnu akademiju u Beogradu na briljantan način. Sa prosjekom ocjena 9,35 proglašen je za najboljeg stranog studenta na ovoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi čime je zaslužio priznanje Univerziteta odbrane.

Osim toga najbolji je student na studijskom programu Vojno-mašinsko inženjerstvo i među prvih pet studenata na Vojnoj akademiji.

Sve ispite je položio u prvom ispitnom roku. Diplomirao je na temu „Upotreba simulacija dinamike sistema u procesu određivanja opterećenja planetarnog mjenjačkog prenosnika“ ocjenom 10 i sa nepune 23 godine stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva – modul motorna vozila.

− To što sam proglašen za najboljeg studenta na fakultetu doživljavam kao krunu svog dosadašnjeg školovanja – kaže Bakoč i dodaje da mu to priznanje daje veliku motivaciju za nastavak stručnog usavršavanja. Naglašava da je za postizanje ovog uspjeha bio potreban ogroman rad i trud i kontinuitet u učenju.

Za vrijeme studija Miljan nije samo drugovao sa knjigom. Predstavljao je Vojnu akademiju na raznim sportskim takmičenjima, a bio je i član Futsal reprezentacije Vojske Srbije.

Svestrani Nevesinjac namjerava da upiše master studije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na studijskom programu Motori i motorna vozila, a vojničku uniformu će zamijeniti civilnim odijelom. 

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 21.09.2022. 19:36
  Miljane svaka čast! Nevesinjci su uvijek bili dobri i čestiti vojnici.
  A za Vojnu akademiju i Vojsku Srbije je velika sramota da čovjeka iz Nevesinja svrstavaju u strance.
Povezane vijesti
Nevesinjka Kristina Tomović: Škola pa sve ostalo Nevesinjka Kristina Tomović: Škola pa sve ostalo
Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO) Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO)
Možda niste znali o Nevesinju Možda niste znali o Nevesinju
Najčitanije
 • Vozači odustaju od vožnje na plin
  21h 41m
  4
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  7h 48m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  9h 24m
  0
 • Republika Srpska stari i nestaje: Za 20 godina izgubljen grad veličine Prijedora, uskoro će svaki treći stanovnik biti penzioner
  20h 52m
  0
 • Porušena tabla "Dobro došli u Republiku Srpsku" kod Vlasenice
  8h 3m
  0