Nevesinjac Miljan Bakoč najbolji student na Vojnoj akademiji u Beogradu

21.09.2022. 14:31
1
IZVOR: radionevesinje.com

Miljan Bakoč iz Nevesinja završio je Vojnu akademiju u Beogradu na briljantan način. Sa prosjekom ocjena 9,35 proglašen je za najboljeg stranog studenta na ovoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi čime je zaslužio priznanje Univerziteta odbrane.

Osim toga najbolji je student na studijskom programu Vojno-mašinsko inženjerstvo i među prvih pet studenata na Vojnoj akademiji.

Sve ispite je položio u prvom ispitnom roku. Diplomirao je na temu „Upotreba simulacija dinamike sistema u procesu određivanja opterećenja planetarnog mjenjačkog prenosnika“ ocjenom 10 i sa nepune 23 godine stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva – modul motorna vozila.

− To što sam proglašen za najboljeg studenta na fakultetu doživljavam kao krunu svog dosadašnjeg školovanja – kaže Bakoč i dodaje da mu to priznanje daje veliku motivaciju za nastavak stručnog usavršavanja. Naglašava da je za postizanje ovog uspjeha bio potreban ogroman rad i trud i kontinuitet u učenju.

Za vrijeme studija Miljan nije samo drugovao sa knjigom. Predstavljao je Vojnu akademiju na raznim sportskim takmičenjima, a bio je i član Futsal reprezentacije Vojske Srbije.

Svestrani Nevesinjac namjerava da upiše master studije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na studijskom programu Motori i motorna vozila, a vojničku uniformu će zamijeniti civilnim odijelom. 

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 21.09.2022. 19:36
  Miljane svaka čast! Nevesinjci su uvijek bili dobri i čestiti vojnici.
  A za Vojnu akademiju i Vojsku Srbije je velika sramota da čovjeka iz Nevesinja svrstavaju u strance.
Povezane vijesti
Zemljotres u Nevesinju Zemljotres u Nevesinju
Vukanović: „Napad jedne pijanice na mene pokušavaju da predstave kao čin demobilisanih boraca“ Vukanović: „Napad jedne pijanice na mene pokušavaju da predstave kao čin demobilisanih bor...
Mitrovdanska ofanziva - Na današnji dan je 5.000 srpskih vojnika pobijedilo 40.000 neprijatelja (VIDEO) Mitrovdanska ofanziva - Na današnji dan je 5.000 srpskih vojnika pobijedilo 40.000 neprijat...
Najčitanije
 • Tužilaštvo potvrdilo hapšenje Lučića
  14h 59m
  10
 • Lice lišeno slobode zbog pokušaja ubistva u Istočnom Novom Sarajevu
  16h 12m
  6
 • Babalj: "Neznani junak iz vlasti podržao SDS, nestala tri glasa za PDP" (VIDEO)
  11h 25m
  0
 • Dragica hrabrim korakom gazi stazu od trnja do zvijezda
  15h 21m
  2
 • Ista cijena struje i ljeti i zimi
  17h 45m
  6