Nevesinjac Miljan Bakoč najbolji student na Vojnoj akademiji u Beogradu

21.09.2022. 14:31
1
IZVOR: radionevesinje.com

Miljan Bakoč iz Nevesinja završio je Vojnu akademiju u Beogradu na briljantan način. Sa prosjekom ocjena 9,35 proglašen je za najboljeg stranog studenta na ovoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi čime je zaslužio priznanje Univerziteta odbrane.

Osim toga najbolji je student na studijskom programu Vojno-mašinsko inženjerstvo i među prvih pet studenata na Vojnoj akademiji.

Sve ispite je položio u prvom ispitnom roku. Diplomirao je na temu „Upotreba simulacija dinamike sistema u procesu određivanja opterećenja planetarnog mjenjačkog prenosnika“ ocjenom 10 i sa nepune 23 godine stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva – modul motorna vozila.

− To što sam proglašen za najboljeg studenta na fakultetu doživljavam kao krunu svog dosadašnjeg školovanja – kaže Bakoč i dodaje da mu to priznanje daje veliku motivaciju za nastavak stručnog usavršavanja. Naglašava da je za postizanje ovog uspjeha bio potreban ogroman rad i trud i kontinuitet u učenju.

Za vrijeme studija Miljan nije samo drugovao sa knjigom. Predstavljao je Vojnu akademiju na raznim sportskim takmičenjima, a bio je i član Futsal reprezentacije Vojske Srbije.

Svestrani Nevesinjac namjerava da upiše master studije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na studijskom programu Motori i motorna vozila, a vojničku uniformu će zamijeniti civilnim odijelom. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 21.09.2022. 19:36
    Miljane svaka čast! Nevesinjci su uvijek bili dobri i čestiti vojnici.
    A za Vojnu akademiju i Vojsku Srbije je velika sramota da čovjeka iz Nevesinja svrstavaju u strance.
Povezane vijesti
Mladi Mostarci i Nevesinjci očistili pravoslavna groblja u Mostaru Mladi Mostarci i Nevesinjci očistili pravoslavna groblja u Mostaru
Nevesinjka Kristina Tomović: Škola pa sve ostalo Nevesinjka Kristina Tomović: Škola pa sve ostalo
Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO) Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO)
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    14h 8m
    5
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    23h 0m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    16h 51m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    11h 43m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    20h 36m
    0