Невесињац Миљан Бакоч најбољи студент на Војној академији у Београду

21.09.2022. 14:31
1
ИЗВОР: radionevesinje.com

Миљан Бакоч из Невесиња завршио је Војну академију у Београду на бриљантан начин. Са просјеком оцјена 9,35 проглашен је за најбољег страног студента на овој престижној високошколској установи чиме је заслужио признање Универзитета одбране.

Осим тога најбољи је студент на студијском програму Војно-машинско инжењерство и међу првих пет студената на Војној академији.

Све испите је положио у првом испитном року. Дипломирао је на тему „Употреба симулација динамике система у процесу одређивања оптерећења планетарног мјењачког преносника“ оцјеном 10 и са непуне 23 године стекао звање дипломираног инжењера машинства – модул моторна возила.

− То што сам проглашен за најбољег студента на факултету доживљавам као круну свог досадашњег школовања – каже Бакоч и додаје да му то признање даје велику мотивацију за наставак стручног усавршавања. Наглашава да је за постизање овог успјеха био потребан огроман рад и труд и континуитет у учењу.

За вријеме студија Миљан није само друговао са књигом. Представљао је Војну академију на разним спортским такмичењима, а био је и члан Футсал репрезентације Војске Србије.

Свестрани Невесињац намјерава да упише мастер студије на Машинском факултету у Београду, на студијском програму Мотори и моторна возила, а војничку униформу ће замијенити цивилним одијелом. 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 21.09.2022. 19:36
  Miljane svaka čast! Nevesinjci su uvijek bili dobri i čestiti vojnici.
  A za Vojnu akademiju i Vojsku Srbije je velika sramota da čovjeka iz Nevesinja svrstavaju u strance.
Повезане вијести
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Можда нисте знали о Невесињу Можда нисте знали о Невесињу
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  21h 55m
  1
 • Свечано откривена спомен-табла посвећена Моми Капору у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  21h 13m
  3
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  20h 33m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  21h 36m
  0
 • Сјећање на непоновљивог Мому Капора
  8h 27m
  0