Невесињац Миљан Бакоч најбољи студент на Војној академији у Београду

21.09.2022. 14:31
1
ИЗВОР: radionevesinje.com

Миљан Бакоч из Невесиња завршио је Војну академију у Београду на бриљантан начин. Са просјеком оцјена 9,35 проглашен је за најбољег страног студента на овој престижној високошколској установи чиме је заслужио признање Универзитета одбране.

Осим тога најбољи је студент на студијском програму Војно-машинско инжењерство и међу првих пет студената на Војној академији.

Све испите је положио у првом испитном року. Дипломирао је на тему „Употреба симулација динамике система у процесу одређивања оптерећења планетарног мјењачког преносника“ оцјеном 10 и са непуне 23 године стекао звање дипломираног инжењера машинства – модул моторна возила.

− То што сам проглашен за најбољег студента на факултету доживљавам као круну свог досадашњег школовања – каже Бакоч и додаје да му то признање даје велику мотивацију за наставак стручног усавршавања. Наглашава да је за постизање овог успјеха био потребан огроман рад и труд и континуитет у учењу.

За вријеме студија Миљан није само друговао са књигом. Представљао је Војну академију на разним спортским такмичењима, а био је и члан Футсал репрезентације Војске Србије.

Свестрани Невесињац намјерава да упише мастер студије на Машинском факултету у Београду, на студијском програму Мотори и моторна возила, а војничку униформу ће замијенити цивилним одијелом. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 21.09.2022. 19:36
    Miljane svaka čast! Nevesinjci su uvijek bili dobri i čestiti vojnici.
    A za Vojnu akademiju i Vojsku Srbije je velika sramota da čovjeka iz Nevesinja svrstavaju u strance.
Повезане вијести
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    21h 23m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    18h 52m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    13h 6m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    18h 10m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    9h 18m
    0