Невесињац Миљан Бакоч најбољи студент на Војној академији у Београду

21.09.2022. 14:31
1
ИЗВОР: radionevesinje.com

Миљан Бакоч из Невесиња завршио је Војну академију у Београду на бриљантан начин. Са просјеком оцјена 9,35 проглашен је за најбољег страног студента на овој престижној високошколској установи чиме је заслужио признање Универзитета одбране.

Осим тога најбољи је студент на студијском програму Војно-машинско инжењерство и међу првих пет студената на Војној академији.

Све испите је положио у првом испитном року. Дипломирао је на тему „Употреба симулација динамике система у процесу одређивања оптерећења планетарног мјењачког преносника“ оцјеном 10 и са непуне 23 године стекао звање дипломираног инжењера машинства – модул моторна возила.

− То што сам проглашен за најбољег студента на факултету доживљавам као круну свог досадашњег школовања – каже Бакоч и додаје да му то признање даје велику мотивацију за наставак стручног усавршавања. Наглашава да је за постизање овог успјеха био потребан огроман рад и труд и континуитет у учењу.

За вријеме студија Миљан није само друговао са књигом. Представљао је Војну академију на разним спортским такмичењима, а био је и члан Футсал репрезентације Војске Србије.

Свестрани Невесињац намјерава да упише мастер студије на Машинском факултету у Београду, на студијском програму Мотори и моторна возила, а војничку униформу ће замијенити цивилним одијелом. 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 21.09.2022. 19:36
  Miljane svaka čast! Nevesinjci su uvijek bili dobri i čestiti vojnici.
  A za Vojnu akademiju i Vojsku Srbije je velika sramota da čovjeka iz Nevesinja svrstavaju u strance.
Повезане вијести
Невесињац који је војничке чинове стекао у пет свјетских армија Невесињац који је војничке чинове стекао у пет свјетских армија
Земљотрес у Невесињу Земљотрес у Невесињу
Вукановић: „Напад једне пијанице на мене покушавају да представе као чин демобилисаних бораца“ Вукановић: „Напад једне пијанице на мене покушавају да представе као чин демобилисаних бор...
Најчитаније
 • Ана Њего: Вођа побуне против лифераната 1917. године
  17h 2m
  6
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  2h 49m
  0
 • Борисав Станковић - Оживио унутрашњи свијет жене, њене страхове и жеље
  2h 53m
  0
 • Обавјештење о подјели сјеменских пакета пољопривредним произвођачима са подручја општине Источна Илиџа
  21h 14m
  1
 • Салата са рижом и лососом
  18h 34m
  0