Nik Vujičić u Banjaluci prenio poruke ljubavi, nade i vjere

28.10.2019. 08:25
0
IZVOR: RTRS

Jedan od najvećih motivacionih govornika, koji je ohrabrio milione ljudi širom svijeta, Nik Vujičić, u okviru svoje turneje, posjetio je sinoć i Banjaluku, prenoseći poruke ljubavi, nade i vjere.

Rođen je bez ruku i nogu, ali to ga nije spriječilo da uradi mnoge stvari, koje su se za njega činile nemogućim. Danas daje nadu milionima ljudi, koji su rođeni sa mnogo boljim predispozicijama.

-Nisam posebniji od bilo koga drugog ili vredniji. Osjećam da svi imamo svoje probleme i nikada neću razumjeti vaš bol, kao što i vi možda nećete moj. Ali, zajedno, u ljubavi, možemo ići naprijed za spas nas samih, naših porodica i zemlje. Da postignemo ono najbolje što možemo - rekao je Vujičić

Svoje Srpske korijene ne zaboravlja i često im se vraća.

-Ja slabo govorim srpski jezik, ali ga prilično razumijem. Hoću da kažem da vas sve volim i zahvaljujem Banjaluci što me je primila - rekao je Nik.

Učeći ljude da zavole sebe i budu zahvalni na onome što imaju, Nik je posebno istrajan na podizanju svijesti protiv nasilja, jer ga je osjetio na svojoj koži i zbog toga zamalo počinio samoubistvo.

-Prema istraživanjima EU, nasilje u porodici je najveći problem  u Evropi. Tako da ne znate ko je seksualno zlostavljan, depresivan ili razmišlja o samoubistvu. Nije problem što se djeca između sebe zadirkuju ili tuku, ali to i jeste veliki problem jer vaše riječi i postupci mogu nekoga da povrijede - nagalsio je Vujičić.

Ovaj nevjerovatni čovjek svoj je nedostatak pretvorio u prednost. Iako neprekidno podstiče ljude da uživaju u životu i iskoriste date mogućnosti, tvrdi na nije Supermen i da mu podrška porodice, posebno supruge i njihove četvoro djece, daje neophodnu snagu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 8m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 41m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 18m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 47m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 45m
    0