Ник Вујичић у Бањалуци пренио поруке љубави, наде и вјере

28.10.2019. 08:25
0
ИЗВОР: РТРС

Један од највећих мотивационих говорника, који је охрабрио милионе људи широм свијета, Ник Вујичић, у оквиру своје турнеје, посјетио је синоћ и Бањалуку, преносећи поруке љубави, наде и вјере.

Рођен је без руку и ногу, али то га није спријечило да уради многе ствари, које су се за њега чиниле немогућим. Данас даје наду милионима људи, који су рођени са много бољим предиспозицијама.

-Нисам посебнији од било кога другог или вреднији. Осјећам да сви имамо своје проблеме и никада нећу разумјети ваш бол, као што и ви можда нећете мој. Али, заједно, у љубави, можемо ићи напријед за спас нас самих, наших породица и земље. Да постигнемо оно најбоље што можемо - рекао је Вујичић

Своје Српске коријене не заборавља и често им се враћа.

-Ја слабо говорим српски језик, али га прилично разумијем. Хоћу да кажем да вас све волим и захваљујем Бањалуци што ме је примила - рекао је Ник.

Учећи људе да заволе себе и буду захвални на ономе што имају, Ник је посебно истрајан на подизању свијести против насиља, јер га је осјетио на својој кожи и због тога замало починио самоубиство.

-Према истраживањима ЕУ, насиље у породици је највећи проблем  у Европи. Тако да не знате ко је сексуално злостављан, депресиван или размишља о самоубиству. Није проблем што се дјеца између себе задиркују или туку, али то и јесте велики проблем јер ваше ријечи и поступци могу некога да повриједе - нагалсио је Вујичић.

Овај невјероватни човјек свој је недостатак претворио у предност. Иако непрекидно подстиче људе да уживају у животу и искористе дате могућности, тврди на није Супермен и да му подршка породице, посебно супруге и њихове четворо дјеце, даје неопходну снагу.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    20h 55m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    2h 56m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    5h 36m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    2h 29m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    17h 25m
    0