Nikola Blagovčanin laureat međunarodnog takmičenja u solo klaviru

15.04.2021. 16:49
0
IZVOR: Katera

Naš talentovani pijanista Nikola Blagovčanin iz Pala osvojio je prvo mjesto ili laureat na "Sopravista internacionalnom festivalu" u Italiji, koje je održano ove godine u "onlajn" formatu, u solo klaviru.

Ovaj talentovani četrnaestogodišnjak, zajedno sa svojim bratom blizancem Andrejom, učestvovao je na ovom festivalu izvodeći kompoziciju Johana Sebastijana Baha - Prelude and Fugue in C minor.

Na ovom međunarodnom takmičenju njegov brat Andrej, koji je nastupao sa kompozicijom koju je lično napisao, pod nazivom "Bljesak svjetlosti u tami" (The Flash of Light in the Darkness), nije izglasan za dalji krug takmičenja.

Kada je riječ o glasanju publike, koja je mogla da tom dijelu pristupi i putem linkova koje smo objavili na našem portalu, Nikola je zauzeo 30. mjesto, dok je Andrej bio na 24. mjestu. Međutim, riječ sudija je odredila dalji tok takmičenja.

Nikola je u izjavi za portal Katera rekao da svaka nova pobjeda i uspjeh za njega predstavljaju veliku motivaciju za dalji rad i zalaganje.

- Pored mnogo talenata, koji su mi bili konkurencija, nisam se nadao da ću biti među najboljima. Mislio sam da je učešće dovoljno da me motiviše za dalje poduhvate, ali i postignut uspeh nije na odmet - rekao je  Nikola.

Ističe da mu je drago što su ga sugrađani podržali i pomogli mu da bude među svjetskim talentima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 21m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 26m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 54m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 28m
    3
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 34m
    0