Никола Благовчанин лауреат међународног такмичења у соло клавиру

15.04.2021. 16:49
0
ИЗВОР: Катера

Наш талентовани пијаниста Никола Благовчанин из Пала освојио је прво мјесто или лауреат на "Соправиста интернационалном фестивалу" у Италији, које је одржано ове године у "онлајн" формату, у соло клавиру.

Овај талентовани четрнаестогодишњак, заједно са својим братом близанцем Андрејом, учествовао је на овом фестивалу изводећи композицију Јохана Себастијана Баха - Prelude and Fugue in C minor.

На овом међународном такмичењу његов брат Андреј, који је наступао са композицијом коју је лично написао, под називом "Бљесак свјетлости у тами" (The Flash of Light in the Darkness), није изгласан за даљи круг такмичења.

Када је ријеч о гласању публике, која је могла да том дијелу приступи и путем линкова које смо објавили на нашем порталу, Никола је заузео 30. мјесто, док је Андреј био на 24. мјесту. Међутим, ријеч судија је одредила даљи ток такмичења.

Никола је у изјави за портал Катера рекао да свака нова побједа и успјех за њега представљају велику мотивацију за даљи рад и залагање.

- Поред много талената, који су ми били конкуренција, нисам се надао да ћу бити међу најбољима. Мислио сам да је учешће довољно да ме мотивише за даље подухвате, али и постигнут успех није на одмет - рекао је  Никола.

Истиче да му је драго што су га суграђани подржали и помогли му да буде међу свјетским талентима.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 5m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 49m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 2m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 16m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    21h 35m
    0