Nikolina Borovčanin učenik generacije u Osnovnoj školi "Sokolac"

01.06.2023. 20:03
1
IZVOR: srna.rs

Nikolina Borovčanin proglašena je danas za učenika generacije u Osnovnoj školi "Sokolac" u školskoj 2022/2023. godini, na svečanoj priredbi posvećenoj "Danu učeničkih postignuća".

Direktor ove ustanove Đorđe Rajić uručio je priznanje, koje je škola dodijelila učeniku generacije za izuzetne rezultate u učenju i primjerno vladanje, za opšte rezultate na takmičenjima u znanju iz više oblasti i dosljedno predstavljanje škole.

Rajić je, pozdravljajući učenike koji su završili osnovno obrazovanje, rekao da je vaspitanje ono što se ponese iz kuće, te da se to nadograđuje kroz dalje školovanje.

- Vidjećete kako budete odrastali da ne možete mijenjati svijet, ne možete mijenjati druge, ali možete mijenjati samo sebe i pokušavati da budete bolji. To je jedini pravi put i to će svi kod vas prepoznati kada vas upoznaju - poručio je Rajić učenicima.

On je naglasio da svaki učenik u generaciji ima svoje sposobnosti i talente i da na tome treba da rade i da se usavršavaju.

Učenik generacije Nikolina Borovčanin je, zahvalivši za uručeno priznanje, izrazila zadovoljstvo što baš ona predstavlja njenu generaciju osnovaca.

Ona je rekla novinarima da se već opredijelila za Gimnaziju računarsko-informatičkog smjera.

Učenici devetog razreda Tamari Tošić škola je dodijelila priznanje sportista generacije za izuzetne rezultate koje je postigla na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.

Prigodne nagrade, knjige i diplome dodijeljene su za učenike koji sve razrede osnovne škole završili sa odličnim uspjehom, a to su: Nađa Bartula, Nikolina Borovčanin, Marija Šimšić, Lazar Bakmaz, Magdalena Borovčanin i Jana Cvijetić, kojoj je dodijeljeno i posebno priznanje za izuzetnu posvećenost tokom cjelokupnog osnovnog školovanja.

Poklon knjige uručene su i za 21 učenika koji su završili deveti razred sa odličnim uspjehom, a učenici su uručili poklon pedagogu u psihologu ove škole Momirki Borovačnin, za poseban doprinos u postizanju njihovog uspjeha i razumijevanju njihovih godina i odrastanja.

U programu u čast "Dana učeničkih postignuća" učestovali su članovi dramsko-recitatorske sekcije i školski hor.

U školskoj 2022/2023. godini devete razrede u Osnovnoj školi "Sokolac" završilo je 87 učenika.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Srecko 01.06.2023. 21:19
    Konacno neka pozitivna vijest vezana za Sokolac.
    Ovakve vijesti zasluziju komentare ali ih nazalost nema. Nikolini i ostalim nagradjenim, sve cestitke i velika podrska u daljem skolovanju.
Povezane vijesti
Učenici i nastavnici OŠ "Sokolac" sakupili više od 3.000 KM za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji Učenici i nastavnici OŠ "Sokolac" sakupili više od 3.000 KM za srpsku djecu na Kosovu i Me...
Radoš Mališić učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici Radoš Mališić učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici
Danijel Jakšetić učenik generacije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici Danijel Jakšetić učenik generacije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    2h 44m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    20h 49m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    23h 37m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    16h 58m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    20h 37m
    4