Николина Боровчанин ученик генерације у Основној школи "Соколац"

01.06.2023. 20:03
1
ИЗВОР: srna.rs

Николина Боровчанин проглашена је данас за ученика генерације у Основној школи "Соколац" у школској 2022/2023. години, на свечаној приредби посвећеној "Дану ученичких постигнућа".

Директор ове установе Ђорђе Рајић уручио је признање, које је школа додијелила ученику генерације за изузетне резултате у учењу и примјерно владање, за опште резултате на такмичењима у знању из више области и досљедно представљање школе.

Рајић је, поздрављајући ученике који су завршили основно образовање, рекао да је васпитање оно што се понесе из куће, те да се то надограђује кроз даље школовање.

- Видјећете како будете одрастали да не можете мијењати свијет, не можете мијењати друге, али можете мијењати само себе и покушавати да будете бољи. То је једини прави пут и то ће сви код вас препознати када вас упознају - поручио је Рајић ученицима.

Он је нагласио да сваки ученик у генерацији има своје способности и таленте и да на томе треба да раде и да се усавршавају.

Ученик генерације Николина Боровчанин је, захваливши за уручено признање, изразила задовољство што баш она представља њену генерацију основаца.

Она је рекла новинарима да се већ опредијелила за Гимназију рачунарско-информатичког смјера.

Ученици деветог разреда Тамари Тошић школа је додијелила признање спортиста генерације за изузетне резултате које је постигла на општинским, регионалним и републичким такмичењима.

Пригодне награде, књиге и дипломе додијељене су за ученике који све разреде основне школе завршили са одличним успјехом, а то су: Нађа Бартула, Николина Боровчанин, Марија Шимшић, Лазар Бакмаз, Магдалена Боровчанин и Јана Цвијетић, којој је додијељено и посебно признање за изузетну посвећеност током цјелокупног основног школовања.

Поклон књиге уручене су и за 21 ученика који су завршили девети разред са одличним успјехом, а ученици су уручили поклон педагогу у психологу ове школе Момирки Боровачнин, за посебан допринос у постизању њиховог успјеха и разумијевању њихових година и одрастања.

У програму у част "Дана ученичких постигнућа" учестовали су чланови драмско-рецитаторске секције и школски хор.

У школској 2022/2023. години девете разреде у Основној школи "Соколац" завршило је 87 ученика.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Srecko 01.06.2023. 21:19
    Konacno neka pozitivna vijest vezana za Sokolac.
    Ovakve vijesti zasluziju komentare ali ih nazalost nema. Nikolini i ostalim nagradjenim, sve cestitke i velika podrska u daljem skolovanju.
Повезане вијести
Ученици и наставници ОШ "Соколац" сакупили више од 3.000 КМ за српску дјецу на Косову и Метохији Ученици и наставници ОШ "Соколац" сакупили више од 3.000 КМ за српску дјецу на Косову и Ме...
Радош Малишић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици Радош Малишић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици
Данијел Јакшетић ученик генерације у Основној школи „Вук Караџић“ у Власеници Данијел Јакшетић ученик генерације у Основној школи „Вук Караџић“ у Власеници
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    8h 44m
    0
  • Крађа у Палама
    7h 2m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    21h 21m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    3h 29m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    6h 17m
    0