Nikolina Dragoljević prvakinje BiH u slalomu

28.01.2024. 21:20
0
IZVOR: sportdc.net

Članica „Jahorine“ Nikolina Dragoljević okitila se titulom prvakinje Bosne i Hercegovine u slalomu u konkurenciji juniorki.

Prvenstvo BiH za juniore i juniorke održano je jučer na Bjelašnici u sklopu FIS trke “Ilidža FIS kup”, a Nikolina Dragoljević je u generalnom plasmanu zauzela treće mjesto sa vremenom 1:51.71, 3.64 sekunde za pobjednicom Rejhan Jildrim iz Turske. Druga je bila Esma Alić, no ona je već izašla iz juniorske konkurencije, tako da je Nikolina ponijela zlato. Drugoplasirana u juniorskoj konkurenciji bila je Sajra Čuljević.

Kod muškaraca, Tarik Zuhrić je prvak BiH, ispred Afana Mehića i Alena Bičakčića, a zanimljivo je da su oni u trci bili jedan do drugog plasirani, 24, 25 i 26.

Najbolji u trci bio je Italijan Denis Vilgrater, ispred Ota Orešića iz Hrvatske, koji je zaostao 30 stotinki, te Nizozemca Tajsa de Jongea. Najbolji bh. predstavnik je bio Dino Terzić na 11. mjestu, a trku je još završio Adis Buzo na 31. mjestu. Odustali su Marko Šljivić, Milivoje Mačar, Emir Lokmić, Nadir Busevac, Dal Smajić, Danial Murtić, Denis Kovač i Izet Lut Osmanagić.

Komentari 0
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 58m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 42m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 55m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    15h 9m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    20h 1m
    0