Noć protekla mirno, nastavak protesta u Leposaviću i Zvečanu

21.06.2023. 09:37
0
IZVOR: srna.rs

Situacija na sjeveru Kosova i Metohije noćas je bila mirna i nisu zabilježeni incidenti, a za danas je najavljen nastavak protesta u Leposaviću i Zvečanu, javio je dopisnik Srne.

Sa ovih protesta ponovo će biti upućen zahtjev da uhapšeni Srbi budu pušteni na slobodu, da se ROSU povuče sa sjevera pokrajine, da bude zabranjen ulazak albanskim nelegalnim gradonačelnicima u opštinske zgrade i da započne proces formiranja Zajednice srpskih opština.

Pritvorene Srbe Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića, Radoša Petrovića, Nemanju Vlaškovića i Dalibora Spasića juče je posjetio oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević koji je rekao da su svi uhapšeni pretučeni i da su u veoma lošem psihičkom stanju.

Urošu Vukašinoviću, koji je uhapšen u ponedjeljak, 19. juna, u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici određen je jednomjesečni pritvor.

Administrativni prelazi Merdare, Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni za kamione.

Propuštaju se samo automobili, a vozači kamiona sa Merdara najavili su da će zabraniti i kretanje automobilima ako se u najkraćem roku ne dozvoli ulazak kamiona sa srpskom robom na područje Kosmeta.

Iz Prištine je poručeno da odluka o zabrani ulaska kamiona sa srpskom robom ostaje na snazi sve dok ne budu puštena trojica uhapšenih tzv. kosovskih policajaca koji se nalaze u jednomjesečnom pritvoru u Kraljevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    17h 33m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    17h 4m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    13h 20m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    17h 27m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    9h 15m
    2