Ноћ протекла мирно, наставак протеста у Лепосавићу и Звечану

21.06.2023. 09:37
0
ИЗВОР: srna.rs

Ситуација на сјеверу Косова и Метохије ноћас је била мирна и нису забиљежени инциденти, а за данас је најављен наставак протеста у Лепосавићу и Звечану, јавио је дописник Срне.

Са ових протеста поново ће бити упућен захтјев да ухапшени Срби буду пуштени на слободу, да се РОСУ повуче са сјевера покрајине, да буде забрањен улазак албанским нелегалним градоначелницима у општинске зграде и да започне процес формирања Заједнице српских општина.

Притворене Србе Душана Обреновића, Милуна Миленковића, Радоша Петровића, Немању Влашковића и Далибора Спасића јуче је посјетио официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић који је рекао да су сви ухапшени претучени и да су у веома лошем психичком стању.

Урошу Вукашиновићу, који је ухапшен у понедјељак, 19. јуна, у Основном суду у Косовској Митровици одређен је једномјесечни притвор.

Административни прелази Мердаре, Јариње и Брњак и даље су затворени за камионе.

Пропуштају се само аутомобили, а возачи камиона са Мердара најавили су да ће забранити и кретање аутомобилима ако се у најкраћем року не дозволи улазак камиона са српском робом на подручје Космета.

Из Приштине је поручено да одлука о забрани уласка камиона са српском робом остаје на снази све док не буду пуштена тројица ухапшених тзв. косовских полицајаца који се налазе у једномјесечном притвору у Краљеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 40m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 10m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 24m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    20h 41m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 11m
    0