Nosović: Obrazovanje i lijepo vaspitanje su svetinja

28.05.2023. 14:23
0
IZVOR: srna.rs

Talentovana učenica trećeg razreda bilećke gimnazije Milica Nosović, koja je sa 11 godina objavila prvu zbirku pjesama, kaže da je pisanje za nju svetinja, kao i obrazovanje i lijepo vaspitanje i da bi voljela da se školuje i svoje talente iskoristi kako bi, kada odraste, bila na korist svojoj zemlji.

Milica, odličan učenik Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" u Bileći, ističe za Srnu da mnogo voli srpski jezik i književnost, kao i da piše poeziju i prozu i uči strane jezike.

- Za mene su knjige najveća radost i ta ljubav je za mene vječna. Volim da čitam i pišem, a pisanje ili bilo koji drugi vid umjetnosti za mene su na neki način svetinja, koju volim da čuvam i njegujem i za koju smatram da treba da bude što savršenija - kaže Nosovićeva.

Ona ističe da joj mnogo znači što je sa 11 godina objavila prvu zbirku pjesama "Cvrkut čarolije" - dječiju literaturu o proljeću i drugarstvu i kada joj se, kako kaže, ostvario dječiji san.

Mlada Bilećanka je dobitnik i školskih nagrada na literarnim konkursima, a sada je, kako pojašnjava, posvećena učenju i kvalitetnom obrazovanju u bilećkoj gimnaziji, a poeziju i prozu i dalje piše za svoju dušu.

Milica dodaje da voli da uči i strane jezike, a napredne nivoe engleskog i njemačkog je već položila i kurseve jezika pohađa više od 10 godina.

- Još nisam sigurna koji ću fakultet upisati, vjerovatno iz oblasti društvenih nauka, ali ću bez obzira čime se bavim, nastaviti da pišem za svoju dušu, jer je pisanje za mene utočište i strast - napominje Milica.

Talentovana učenica ističe da su školovanje i obrazovanje za nju izuzetno važni, jer se, kako kaže, bez toga ne može biti ostvarena ličnost, te dodaje i da podržava svaku profesiju i struku jer su sve potrebne i važne.

- Ne moraju to biti visoke škole, poštujem i sve radnike, zanatlije i bilo koju struku. Svaki pojedinac treba da ima znanje za to što radi, a posebno je važna kulturu i lijepo vaspitanje - ističe ova mlada Bilećanka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Arheološka istraživanja u Milavićima kod Bileće: Krstionica vijekovima ležala u temelju crkve Arheološka istraživanja u Milavićima kod Bileće: Krstionica vijekovima ležala u temelju crkve
Siniša Mihajlović dobio mural u Bileći Siniša Mihajlović dobio mural u Bileći
Požar u bilećkom selu: Vatrogasci i mještani odbijaju vatru od kuća Požar u bilećkom selu: Vatrogasci i mještani odbijaju vatru od kuća
Najčitanije
 • Detalji tragedije u kojoj je život izgubio direktor Studentskog doma Foča
  19h 56m
  0
 • Opljačkana benzinska pumpa u Istočnoj Ilidži
  21h 47m
  0
 • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
  23h 19m
  3
 • Najava prekida vodosnabdijevanja za sutra
  14h 58m
  0
 • Šulić otkrio proizvode kojima će biti snižene cijene u Srpskoj
  16h 39m
  4