Novak došao do 79. trofeja

29.02.2020. 18:23
0
IZVOR: srpskainfo.com

Novak Đoković je osvojio turnir u Dubaiju nakon što je u finalu sa 2:0 savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0, po setovima je bilo 6:3, 6:4.

Srpskom teniseru ovo je 79. ATP trofej kojim je srušio tradiciju da prvi nosilac ne pobjeđuje drugog na ovom turniru.

Đoković i Cicipas su na startu imali odličan servis. Novak je dobio prvi gem, a Grk je uzvratio sjajnim servisom i bez izgubljenog poena došao do 1:1. Cicipas je uspijevao da dođe do poena na svoj servis upravo zahvaljujući tom segmentu, a prijetio je Grk nekoliko puta. Imao je brejk loptu u petom gremu, koju je Novak spasio.

U osmom gemu Đoković je napokon došao do brejk lopte. Nije pogodio Grk prvi servis, ali Novak nije bio agresivan. Ipak iskoristio je izlazak rivala. Uslijedio je pasing za 5:3. Srpski teniser je zatim ovjerio prvi set.

Na startu drugog dijela teniseri su u prva četiri gema bili veoma sigurni na svoj servis pa je rezultat bio 2:2. Đoković je u petom gemu uspio da unese nervozu u igru grčkog tenisera. Na 15:30 Cicipas je napravio duplu grešku i srpski teniser je došao do brejka. Gubitak servisa nije poremetio Grka koji je odmah napravio ribrejk i vratio se u meč.

Đoković je u tim trenucima pokazao svoju snagu. Uspio je još jednom da napadne rivala , iskoristio je duplu servis grešku rivala i došao do 5:4 pa je servirao za meč. Bio je siguran za slavlje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uništen Đokovićev mural u Beogradu Uništen Đokovićev mural u Beogradu
Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj! Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj!
Đoković u trećem kolu Ju-Es opena, Đere predao meč Đoković u trećem kolu Ju-Es opena, Đere predao meč
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 38m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 29m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 16m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 42m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 24m
    0