Novi protesti u Hrvatskoj

03.02.2021. 11:02
0
IZVOR: Srna

Hiljade preduzetnika okupilo se danas na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu na protestu zbog mjera uvedenih tokom pandemije virusa korona.

Protest je organizovalo udruženje Glas preduzetnika, koje je pozvalo preduzetnike, male privrednike, zaposlene i građane da im se pridruže.

- Dosta nam je nepravde koju preduzetnici trpe od početka krize, dosta nam je najvećih poreza u EU, dosta nam je dvostrukih mjerila i dosta nam je diskriminatornih odluka - poručili su iz tog udruženja.

Oni smatraju da Hrvatska ima sve što je potrebno kako bi bila prosperitetna i konkurentna zemlja, ali da je "vrijeme da Vlada Hrvatske konačno posluša stručnjake i preduzetnike", prenose hrvatski mediji.

Jedan od organizatora Darko Oreščanin rekao je da se na Trgu okupilo oko 5.000 ljudi i dodao da je akcija usmjerena prema uvedenim mjerama.

- Mislimo da su diskriminatorske, tražimo pravilno obeštećenje za pogođene rada i smatramo da bi država redovnije trebala podmirivati minimalne plate. Osigurali su pomoć zaposlenima, a nisu pomogli preduzetnicima da opstanu kroz nadoknadu štete i osiguravanje kreditnih linija za likvidnost-  dodao je Oreščanin.

Jedan od govornika Marin Medak rekao je da je žalosno da moraju da protestuju da bi se izborili za legitimno pravo.

- Ne želim živjeti u državi koji se boji reći da želi raditi. Svi se moraju zapitati koga i čega se bojimo. Nije problem što smo zatvoreni, ali to se treba adekvatno platiti. A ne da se laže javnost da je dovoljno izdvojeno. Nedostaje još 50 odsto bilansa- dodao je Mrdak.

Komentari 0
Povezane vijesti
U kontejneru pronađeno novorođenče U kontejneru pronađeno novorođenče
Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svakom koraku Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svak...
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Najčitanije
  • U Kalinoviku proslavili 40 godina mature i prisjetili se divnih uspomena
    20h 34m
    1
  • Pica mafini
    5h 54m
    0
  • Vizantijski car dozvolio gradnju Hilandara
    5h 55m
    0
  • Učestvujte u Katerinom FOTO-KONKURSU i osvojite vrijedne nagrade!
    20h 32m
    3
  • Kamion sletio u provaliju
    20h 30m
    0