Нови протести у Хрватској

03.02.2021. 11:02
0
ИЗВОР: Srna

Хиљаде предузетника окупило се данас на Тргу Бана Јелачића у Загребу на протесту због мјера уведених током пандемије вируса корона.

Протест је организовало удружење Глас предузетника, које је позвало предузетнике, мале привреднике, запослене и грађане да им се придруже.

- Доста нам је неправде коју предузетници трпе од почетка кризе, доста нам је највећих пореза у ЕУ, доста нам је двоструких мјерила и доста нам је дискриминаторних одлука - поручили су из тог удружења.

Они сматрају да Хрватска има све што је потребно како би била просперитетна и конкурентна земља, али да је "вријеме да Влада Хрватске коначно послуша стручњаке и предузетнике", преносе хрватски медији.

Један од организатора Дарко Орешчанин рекао је да се на Тргу окупило око 5.000 људи и додао да је акција усмјерена према уведеним мјерама.

- Мислимо да су дискриминаторске, тражимо правилно обештећење за погођене рада и сматрамо да би држава редовније требала подмиривати минималне плате. Осигурали су помоћ запосленима, а нису помогли предузетницима да опстану кроз надокнаду штете и осигуравање кредитних линија за ликвидност-  додао је Орешчанин.

Један од говорника Марин Медак рекао је да је жалосно да морају да протестују да би се изборили за легитимно право.

- Не желим живјети у држави који се боји рећи да жели радити. Сви се морају запитати кога и чега се бојимо. Није проблем што смо затворени, али то се треба адекватно платити. А не да се лаже јавност да је довољно издвојено. Недостаје још 50 одсто биланса- додао је Мрдак.

Коментари 0
Повезане вијести
У контејнеру пронађено новорођенче У контејнеру пронађено новорођенче
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 50m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 23m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 57m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    55m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 3m
    0