Novogodišnji prijem načelnika Boja Gašanovića

29.12.2022. 19:03
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović sinoć je na Hreši održao prijem povodom predstojećih praznika. Novogodišnji prijem je bio prilika da se prezentuje rad Opštinske uprave i svi projekti iz oblasti infrastrukture, privrede, kulture, sporta kao i saradnje koja je uspostavljena sa istitucijama, diplomatskim predstavništvima i nevladinim sektorom u 2022. godini.

Načelnik Bojo Gašanović ovu godinu je istakao kao uspešnu, bez obzira na rast cijena i inflaciju koja je zadesila cijeli svijet.

- Uspjeli smo ovu godinu da složimo finansijski, tako da smo imali stabilan budžet i finansije. Uredno su plaćani porezi, te smo dokaz da jedna mala opština može da ima perspektivu – naveo je on.

Prema njegovim riječima, budžet je ove godine iznosio preko šest miliona.

- Ove godine smo imali budžet od 6.300.000 KM. Polovina je uložena u infrastrukturu, što je zaista mnogo. Takođe, ovu godinu smo pružali posebnu pomoć pojedincima, pomoć lokalnoj zajednici, kao i pomoć ljudima koji se susreću s različitim problemima – rekao je on,  dodajući kako je vladala dobra saradnja sa Vladom Republike Srpske i Kantonom Sarajevo.

Gašanović je naglasio kako su sva opštinska poduzeća i opštinske ustanove uspješno poslovale u ovoj godini, te kako je takav rad proizašao zahvaljujući kvalitetnoj kadrovskoj politici i opštinskom rukovodstvu.

Gašanović se nada kako će sljedeća godina biti još bolja.

- Već razgovaramo sa mnogim investitorima u cilju radova na različitim projektima. Za nas je najvažnije da nastavimo razvoj tehnološkog parka, kako bismo u budućnosti spojili tehnološki park sa fakultetom u Istočnom Sarajevu – zaključio je on.

Na ovogodišnjem prijemu dodijeljene su zahvalnice privrednim subjektima, te istaknutim pojedincima koji su dali svoj doprinos u razvijanju opštine Istočni Stari Grad u 2022. godini.

Direktor kamenoloma „Teko Mining“ Lapišnica Zoran Milićević zahvalio je opštini Istočni Stari Grad na podršci pri poslovanju.

- U ovoj godini smo imali jako dobro poslovanje, zahvaljujući Republici Srpskoj i komšijama iz FBiH. Posebno se zahvaljujem našoj opštini koja nam maksimalno izlazi u susret u svim našim zahtijevima – rekao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    5h 7m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 51m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    20h 4m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    16h 18m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    21h 10m
    0