Новогодишњи пријем начелника Боја Гашановића

29.12.2022. 19:03
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић синоћ је на Хреши одржао пријем поводом предстојећих празника. Новогодишњи пријем је био прилика да се презентује рад Општинске управе и сви пројекти из области инфраструктуре, привреде, културе, спорта као и сарадње која је успостављена са иституцијама, дипломатским представништвима и невладиним сектором у 2022. години.

Начелник Бојо Гашановић ову годину је истакао као успешну, без обзира на раст цијена и инфлацију која је задесила цијели свијет.

- Успјели смо ову годину да сложимо финансијски, тако да смо имали стабилан буџет и финансије. Уредно су плаћани порези, те смо доказ да једна мала општина може да има перспективу – навео је он.

Према његовим ријечима, буџет је ове године износио преко шест милиона.

- Ове године смо имали буџет од 6.300.000 КМ. Половина је уложена у инфраструктуру, што је заиста много. Такође, ову годину смо пружали посебну помоћ појединцима, помоћ локалној заједници, као и помоћ људима који се сусрећу с различитим проблемима – рекао је он,  додајући како је владала добра сарадња са Владом Републике Српске и Кантоном Сарајево.

Гашановић је нагласио како су сва општинска подузећа и општинске установе успјешно пословале у овој години, те како је такав рад произашао захваљујући квалитетној кадровској политици и општинском руководству.

Гашановић се нада како ће сљедећа година бити још боља.

- Већ разговарамо са многим инвеститорима у циљу радова на различитим пројектима. За нас је најважније да наставимо развој технолошког парка, како бисмо у будућности спојили технолошки парк са факултетом у Источном Сарајеву – закључио је он.

На овогодишњем пријему додијељене су захвалнице привредним субјектима, те истакнутим појединцима који су дали свој допринос у развијању општине Источни Стари Град у 2022. години.

Директор каменолома „Теко Мининг“ Лапишница Зоран Милићевић захвалио је општини Источни Стари Град на подршци при пословању.

- У овој години смо имали јако добро пословање, захваљујући Републици Српској и комшијама из ФБиХ. Посебно се захваљујем нашој општини која нам максимално излази у сусрет у свим нашим захтијевима – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хи...
Четири лица повријеђена у судару у Источном Старом Граду Четири лица повријеђена у судару у Источном Старом Граду
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 1m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    13h 31m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 58m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    13h 12m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 54m
    0