"Nuđeno 30.000 maraka za trovanje studenata u Studentskom centru Sarajevo"

10.10.2019. 19:05
0
IZVOR: nezavisne.com

Policija je pokrenula istragu nakon tvrdnji da je kuvar u Studentskom centru Sarajevo pričao da ima saznanja da nepoznato lice drugom licu nudi 30.000 maraka da se podmetne "nešto" kako bi se izazvalo masovno trovanje studenata u studentskoj ishrani.

To je za "Nezavisne" danas potvrđeno iz ovog studentskog centra, u čijoj se kuhinji dnevno pravi oko 2.500 obroka. Situacija je, prema danas objavljenim informacijama, shvaćena vrlo ozbiljno, pa su o svemu obaviješteni svi nadležni organi.

- Bitno je naglasiti da smo mi obavijestili MUP, koji je te navode ispitao. Mi ćemo u postupku do kraja istrajati na tome da utvrdimo o čemu se ovdje radi - rekao je za "Nezavisne" Tarik Curić, direktor ovog centra. Na pitanje da li je policija ispitala kuvara, Curić potvrđuje da jeste.

- Nama po zakonu slijedi postupak da ispitamo šta se tu desilo. Jednostavno, sama riječ 'trovanje' nije za šalu - rekao je Curić.

Iz studentskih krugova saznajemo da u vezi s ovim slučajem kruže razne priče, od toga da je riječ o kuvarevoj neslanoj šali, do toga da neki ljudi žele da ga, kako ističu, "maknu".

Sa druge strane, Hamza Vahid El-Din, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, kaže da je studentima u cilju da se utvrdi istina.

- Iskreno se nadamo da ne postoje pojedinci ili organizacije koji bi željeli da otruju studente. Svakako ćemo i mi da se uključimo u istragu - naveo je za "Nezavisne" lider Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđuju da su s ovim slučajem upoznati, kao i da su se već prihvatili posla.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na prikupljanju saznanja u vezi s tim događajem. Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - rekli su za "Nezavisne" iz MUP-a KS.

Komentari 0
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    16h 4m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 53m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    12h 22m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    12h 9m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    15h 31m
    2