"Нуђено 30.000 марака за тровање студената у Студентском центру Сарајево"

10.10.2019. 19:05
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Полиција је покренула истрагу након тврдњи да је кувар у Студентском центру Сарајево причао да има сазнања да непознато лице другом лицу нуди 30.000 марака да се подметне "нешто" како би се изазвало масовно тровање студената у студентској исхрани.

То је за "Независне" данас потврђено из овог студентског центра, у чијој се кухињи дневно прави око 2.500 оброка. Ситуација је, према данас објављеним информацијама, схваћена врло озбиљно, па су о свему обавијештени сви надлежни органи.

- Битно је нагласити да смо ми обавијестили МУП, који је те наводе испитао. Ми ћемо у поступку до краја истрајати на томе да утврдимо о чему се овдје ради - рекао је за "Независне" Тарик Цурић, директор овог центра. На питање да ли је полиција испитала кувара, Цурић потврђује да јесте.

- Нама по закону слиједи поступак да испитамо шта се ту десило. Једноставно, сама ријеч 'тровање' није за шалу - рекао је Цурић.

Из студентских кругова сазнајемо да у вези с овим случајем круже разне приче, од тога да је ријеч о куваревој несланој шали, до тога да неки људи желе да га, како истичу, "макну".

Са друге стране, Хамза Вахид Ел-Дин, предсједник Студентског парламента Универзитета у Сарајеву, каже да је студентима у циљу да се утврди истина.

- Искрено се надамо да не постоје појединци или организације који би жељели да отрују студенте. Свакако ћемо и ми да се укључимо у истрагу - навео је за "Независне" лидер Студентског парламента Универзитета у Сарајеву.

Из МУП-а Кантона Сарајево потврђују да су с овим случајем упознати, као и да су се већ прихватили посла.

- Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево раде на прикупљању сазнања у вези с тим догађајем. Све мјере и радње се подузимају под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево - рекли су за "Независне" из МУП-а КС.

Коментари 0
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    14h 1m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    15h 50m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    10h 19m
    16
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    10h 6m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    13h 28m
    2