Obilježavanje Dana i slave Muzičke akademije

11.06.2021. 09:12
0
IZVOR: Srna

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas ​će obilježiti Dan i krsnu slavu Svetu mučenicu Teodosiju Tirsku.

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u 9.00 časova biće služena liturgija i lomljenje slavskog kolača, a promocija diplomiranih i master studenata Muzičke akademije planirana je od 12.00 časova.

Na promociji studenata prvog i drugog ciklusa studija diplome će primiti 16 mastera muzičke umjetnosti, 23 diplomirana muzičara po novom studijskom programu, te dva diplomirana muzičara po starom studijskom programu.

Biće dodjeljeno i pet nagrada "Vojin Komadina" koje se u čast osnivača i utemeljitelja profesora Vojina Komadine tradicionalno dodjeljuju najboljim studentima sa prosjekom ocjena 10.

Povelja Muzičke akademije biće uručena dirigentu Kamernog hora smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radetu Radoviću, u čast jubileja 20 godina postojanja i rada hora.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    4h 12m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    14h 30m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    14h 36m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    14h 34m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    13h 25m
    0