Obilježavanje krsne slave Boračke organizacije

07.11.2019. 08:33
0
IZVOR: SRNA

Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale, povodom krsne slave - Mitrovdan, posjetiće danas pet porodica poginulih boraca koje su smještene u Domu za starija lica "Natura", rekao je predsjednik ove organizacije Mihajlo Parađina.
Parađina kaže da je posjeta zakazana za 11.00 časova.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice sutra će na Palama u 10.30 časova biće služen parastos borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 11.15 časova položeni vijenci na centralni spomenik.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su za 12.00 časova u salonu "Sara".

Parađina je rekao Srni da tradicionalno obilježavanje slave predstavlja priliku za sjećanje na ljude koji su dali život za odbranu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

"Dužnost Boračke organizacije i šire zajednice jeste da njeguje tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da se sjeća tih vrijednosti", naveo je Parađina i podsjetio da je više od 23.000 pripadnika Vojske Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova ugradilo život u temelje Republike Srpske koja je najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 17m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 32m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    7h 0m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    9h 0m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 18m
    0