Obilježen Dan Republike Srpske u Palama

09.01.2021. 17:52
0
IZVOR: SRNA

Na Palama je povodom Dana Republike služen pomen u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, položeni su vijenci na centralni spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, a načelnik opštine Boško Jugović čestitao je ovaj praznik svim građanima.

Jugović je napomenuo da se ovaj dan mora njegovati zbog budućih pokoljenja i da se svi moraju ponašati na odgovoran način prema Republici Srpskoj.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je novinarima da je ovo jedan od najvažnijih datuma u njenoj istoriji, kada je odrazom volje i želje srpskog naroda stvorena Republika Srpska, za koju su pale ogromne žrtve za slobodu i pravoslavnu vjeru.

On je naglasio da je Republika Srpska najvrednija tekovina odbrambeno- otadžbinskog rata i kao takva je plaćena najskupljom mogućom cijenom, a više od 24.000 pripadnika Vojske Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova ugradilo je svoje živote u temelje Srpske.

Prema njegovim riječima, danas je prilika da se svi sjete tih ljudi koji su, ne žaleći sebe i najvrednije što su imali, dali ogroman doprinos u stvaranju Republike.

Parađina je istakao da na području Pala ima nezaposleno 24 djece poginulih boraca, te da je bespotrebno da se poslije 25 godina od završetka rata i 29 godina od stvaranja Srpske priča o zapošljavanju djece poginulih boraca jer ona moraju biti prioritet.

U ime porodica poginulih boraca Slavka Brezo čestitala je Dan Republike, te naglasila da se mora popraviti status porodica poginulih boraca, invalida i svih boračkih kategorija.

Pomenu i polaganju vijenaca na centralnom spomeniku poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata prisustvovale su porodice poginulih boraca, savjetnik srpskog člana i presjedavajućeg Predsjedništva BiH Boško Tomić, rukovodstvo opštine Pale, Boračka organizacija Pala, te predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    20h 43m
    13
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    3h 38m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    7h 43m
    0
  • Preminula Vera Grgić
    2h 54m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    7h 47m
    2