Obilježena krsna slava spomen-kapele u Vojkovićima (FOTO)

21.07.2020. 14:56
0
IZVOR: Katera

Služenjem liturgije u Hramu Svetog Petra Zimonjića Sarajevskog u Vojkovićima i pomenom za 217 poginulih boraca iz Vojkovića, Grlice i Krupca, danas je obilježena slava spomen-kapele posvećene Svetom velikomučeniku Prokopiju.

Ova spomen-kapel podignuta je 2010. godine u čast vojskovođa i vojnika Vojske Republike Srpske, pripadnika MUP-a RS i civilnih žrtava iz ovog mjesta, koji su život položili na braniku otadžbine Republike Srpske.

Slika

- Zbog epidemije virusa korona ove godine ukinuli smo sve aktivnosti koje su vezane za manifestaciju ''4. avgust – Da se ne zaboravi'', osim današnje slave. Takođe, na dan napada na Vojkoviće, Grlicu i Krupac, 4. avgusta, kao i svake godine, biće služen parastos poginulim borcima, kao i polaganje vijenaca na spomen-obilježjima u Grlici, na groblju Crkvice, na Kuli na spomen-obilježju poginulim pripadnicima MUP-a, te na spomen-kapeli u Vojkovićima – rekao je Saša Škobo, predsjednik Mjesne boračke organizacije Vojkovića, Grlice i Krupca.

Slika

Nakon današnjeg pomena i slavskog obreda delegacija Boračke organizacije Ilidžanski borac podigla je zastavu na Ilinjači, i tako simbolično obilježili pješački pohod, koji se tradicionalno održavao na ovoj strateški značajnoj koti u odbrani Vojkovića, Grlice i Krupca, a koji je ove godine izostao zbog situacije izazvane epidemijom virusa korona.

Obilježavanju krsne slave Svetog velikomučenika Prokopija prisustvovali su predstavnici opštine Istočna Ilidža na čelu sa načelnikom Marinkom Božovićem, kao i  Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tužna priča junačke porodice Galinac iz Vojkovića Tužna priča junačke porodice Galinac iz Vojkovića
Služen pomen žrtvama NATO bombardovanja tornja Kraljica Služen pomen žrtvama NATO bombardovanja tornja Kraljica
Počelo takmičenje u srpskom izvornom pjevanju u Vojkovićima (FOTO) Počelo takmičenje u srpskom izvornom pjevanju u Vojkovićima (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 46m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 37m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 24m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 50m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 32m
    0