Обиљежена крсна слава спомен-капеле у Војковићима (ФОТО)

21.07.2020. 14:56
0
ИЗВОР: Катера

Служењем литургије у Храму Светог Петра Зимоњића Сарајевског у Војковићима и поменом за 217 погинулих бораца из Војковића, Грлице и Крупца, данас је обиљежена слава спомен-капеле посвећене Светом великомученику Прокопију.

Ова спомен-капел подигнута је 2010. године у част војсковођа и војника Војске Републике Српске, припадника МУП-а РС и цивилних жртава из овог мјеста, који су живот положили на бранику отаџбине Републике Српске.

Слика

- Због епидемије вируса корона ове године укинули смо све активности које су везане за манифестацију ''4. август – Да се не заборави'', осим данашње славе. Такође, на дан напада на Војковиће, Грлицу и Крупац, 4. августа, као и сваке године, биће служен парастос погинулим борцима, као и полагање вијенаца на спомен-обиљежјима у Грлици, на гробљу Црквице, на Кули на спомен-обиљежју погинулим припадницима МУП-а, те на спомен-капели у Војковићима – рекао је Саша Шкобо, предсједник Мјесне борачке организације Војковића, Грлице и Крупца.

Слика

Након данашњег помена и славског обреда делегација Борачке организације Илиџански борац подигла је заставу на Илињачи, и тако симболично обиљежили пјешачки поход, који се традиционално одржавао на овој стратешки значајној коти у одбрани Војковића, Грлице и Крупца, а који је ове године изостао због ситуације изазване епидемијом вируса корона.

Обиљежавању крсне славе Светог великомученика Прокопија присуствовали су представници општине Источна Илиџа на челу са начелником Маринком Божовићем, као и  Мирослав Лучић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 5m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 12m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 54m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 32m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 4m
    0