OBO Ilidžanski borac: Saopštenje za javnost

20.04.2022. 14:58
0
IZVOR: katera.news

Saopštenje OBO „Ilidžanski borac“ Istočna Ilidža povodom održavanja skupa “Sloboda” prenosimo u cjelosti.

- OBO „Ilidžanski borac“ Istočna Ilidža ističe da je u potpunosti podržavala, podržava i podržavaće i u buduće, sve javne skupove koji za cilj imaju poboljšanje prava svih boračkih kategorija stanovništva kao i očuvanje Republike Srpske.

Međutim, po informacijama koje dobijamo u proteklih par dana, kako od naših predstavnika u BORS-u tako i od drugih oštinskih i gradskih boračkih organizacija, ovaj na brzinu i bez preciznog programa i protokola zakazni skup “Sloboda“ (bar mi za program i protokol ne znamo), koji će se održati 20. 4. 2022. godine u Banjaluci, a koji formalno zakazuje BORS, nije u skladu sa našim naprijed iznesenim ciljevima. Po mnogo čemu ovaj skup je izgleda više „politički“ već „borački“ i stoga mi u njemu nećemo učestvovati. Isti stav bi bio i da ovaj skup organizuju bilo koje druge (pozicija ili opozicija) političke stranke.

Ponovo naglašavamo, svaki organizovani protestni skup koji će za cilj imati poboljšanje statusa boračkih kategorija kao i stvarno očuvanje i odbranu Republike Srpske, rado ćemo podržati, istom se odazvati i uzeti učešća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja
Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    16h 23m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    15h 39m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    12h 55m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    11h 17m
    0
  • Danas Markovdan
    20h 5m
    0