ОБО Илиџански борац: Саопштење за јавност

20.04.2022. 14:58
0
ИЗВОР: katera.news

Саопштење ОБО „Илиџански борац“ Источна Илиџа поводом одржавања скупа “Слобода” преносимо у цјелости.

- ОБО „Илиџански борац“ Источна Илиџа истиче да је у потпуности подржавала, подржава и подржаваће и у будуће, све јавне скупове који за циљ имају побољшање права свих борачких категорија становништва као и очување Републике Српске.

Међутим, по информацијама које добијамо у протеклих пар дана, како од наших представника у БОРС-у тако и од других оштинских и градских борачких организација, овај на брзину и без прецизног програма и протокола заказни скуп “Слобода“ (бар ми за програм и протокол не знамо), који ће се одржати 20. 4. 2022. године у Бањaлуци, а који формално заказује БОРС, није у складу са нашим напријед изнесеним циљевима. По много чему овај скуп је изгледа више „политички“ већ „борачки“ и стога ми у њему нећемо учествовати. Исти став би био и да овај скуп организују било које друге (позиција или опозиција) политичке странке.

Поново наглашавамо, сваки организовани протестни скуп који ће за циљ имати побољшање статуса борачких категорија као и стварно очување и одбрану Републике Српске, радо ћемо подржати, истом се одазвати и узети учешћа.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама
Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО) Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО)
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 1m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 12m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 52m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    7h 51m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 27m
    0