Očišćen mural sa likom Ratka Mladića

09.12.2021. 11:08
1
IZVOR: N1

Nakon što je opština Vračar objavila da je prekrečen mural sa likom Ratka Mladića, nekoliko momaka je došlo u Njegoševu ulicu i očistilo mural od kreča.

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštine Vračar donijelo je 20. septembra Rješenje, kojim je stambenim zajednicama u Njegoševoj ulici broj 38 i 38b naloženo uklanjanje murala sa prednjeg djela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahtjeva.

- S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Rešenja - saopštila je Opština Vračar prethodno.

  • Uklonjen mural Ratku Mladiću sa zgrade u Beogradu
    09.12.2021. 09:28

    Grafit sa fasade zgrade u Negoševoj 38 i 38b u Beogradu uklonjen je danas, saopštila je Opština Vračar. Odjeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar podsjeća da je rješenje za uklanjanje ...

Region
Uklonjen mural Ratku Mladiću sa zgrade u Beogradu

Nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministrarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.

Onda su aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su nakon što su bacile jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.

Nakon toga grupa mladića oprala je kreč sa murala i od tada ga čuvaju.

Na Cvetnom trgu u Beogradu je 13. novembra održan protest "Mural mora pasti" koji je organizovalo više organizacija civilnog sektora. Na trgu su se tada okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara, između kojih je bila policija.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Goran 09.12.2021. 18:37
    Ruke vam se pozlatile srpski momci,zivjeli
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 30m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 54m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    3h 9m
    9
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    19h 38m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    4h 48m
    0