Очишћен мурал са ликом Ратка Младића

09.12.2021. 11:08
1
ИЗВОР: N1

Након што је општина Врачар објавила да је прекречен мурал са ликом Ратка Младића, неколико момака је дошло у Његошеву улицу и очистило мурал од креча.

Одјељење за инспекцијске послове Општине Врачар донијело је 20. септембра Рјешење, којим је стамбеним заједницама у Његошевој улици број 38 и 38б наложено уклањање мурала са предњег дјела заједничке фасаде, на основу њиховог захтјева.

- С обзиром да до данашњег дана није поступљено по наведеном Решењу, а имајући у виду да су у међувремену у истом предмету поднете пријаве новинара Антонеле Рихе, Наима Лео Беширија (Институт за европске послове), Тамаре Трипић (Мрежа за демократски дијалог), као и да су станари стамбене зграде на којој се налази графит тражили помоћ у његовом уклањању, надлежни органи предузели су мере у циљу извршења предметног Решења - саопштила је Општина Врачар претходно.

  • Уклоњен мурал Ратку Младићу са зграде у Београду
    09.12.2021. 09:28

    Графит са фасаде зграде у Негошевој 38 и 38б у Београду уклоњен је данас, саопштила је Општина Врачар. Одјељење за инспекцијске послове Градске општине Врачар подсјећа да је рјешење за уклањање ...

Регион
Уклоњен мурал Ратку Младићу са зграде у Београду

Након најаве Иницијативе младих за људска права да ће прекречити мурал посвећен Ратку Младићу, Министрарство унутрашњих послова забранило је ту акцију.

Онда су активисткиње Аида Ћоровић и Јелена Јаћимовић приведене су након што су бациле јаја на мурал Ратка Младића, да би дан касније Ђорђо Жујовић из Социјалдемократске партије Србије бацио креч на мурал.

Након тога група младића опрала је креч са мурала и од тада га чувају.

На Цветном тргу у Београду је 13. новембра одржан протест "Мурал мора пасти" који је организовало више организација цивилног сектора. На тргу су се тада окупили грађански активисти, али и група десничара, између којих је била полиција.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Goran 09.12.2021. 18:37
    Ruke vam se pozlatile srpski momci,zivjeli
Повезане вијести
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори
Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 59m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 17m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 44m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 53m
    0