Od 1. juna otvaranje granica prema susjedima

28.05.2020. 18:02
0
IZVOR: SRNA

Predsjedavajući Savjeta ministra Zoran Tegeltija izjavio je da je na današnjoj sjednici Savjeta ministara donesena odluka da BiH 1. juna otvara granice bez ograničenja prema susjednim zemljama.

- Pitanje otvaranja granica BiH i preferencijalnog tretmana domaće robe je nešto što smo morali završiti do 1. juna - rekao je Tegeltija na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

Odluka o ulasku stranaca odnosi se samo na građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske dok ostali strani državljani samo po određenim uslovima mogu da uđu u BiH kako je to definisano protekle sedmice.

- Na prošloj sjednici donijeli smo odluku da se omogući ulazak poslovnim ljudima u BiH i najavili da ćemo prema susjedima otvoriti granicu od 1. juna. Granica će biti otvorena bez ograničenja za susjedne zemlje - Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku - naglasio je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je napomenuo da susjedne zemlje nisu bile blagonaklone za građane BiH kojima je za sada omogućen ulazak samo u Srbiju.

On je naveo da na današnjoj sjednici nije bilo riječi o Budžetu i sredstvima za organizovanje izbora, te da očekuje da će Prijedlog budžeta za 2020. godinu biti ubrzo na dnevnom redu, gdje će biti predviđena i stavka o sredstvima za održavanje lokalnih izbora.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa tržišta u BiH se preventivno povlači keks "Najlepše želje" Sa tržišta u BiH se preventivno povlači keks "Najlepše želje"
Kandidatima treba više kilometara na magistrali Kandidatima treba više kilometara na magistrali
Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 22m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 37m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    7h 5m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    9h 5m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 23m
    0