Од 1. јуна отварање граница према сусједима

28.05.2020. 18:02
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједавајући Савјета министра Зоран Тегелтија изјавио је да је на данашњој сједници Савјета министара донесена одлука да БиХ 1. јуна отвара границе без ограничења према сусједним земљама.

- Питање отварања граница БиХ и преференцијалног третмана домаће робе је нешто што смо морали завршити до 1. јуна - рекао је Тегелтија на конференцији за новинаре у Сарајеву након сједнице Савјета министара.

Одлука о уласку странаца односи се само на грађани Србије, Црне Горе и Хрватске док остали страни држављани само по одређеним условима могу да уђу у БиХ како је то дефинисано протекле седмице.

- На прошлој сједници донијели смо одлуку да се омогући улазак пословним људима у БиХ и најавили да ћемо према сусједима отворити границу од 1. јуна. Граница ће бити отворена без ограничења за сусједне земље - Србију, Црну Гору и Хрватску - нагласио је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара је напоменуо да сусједне земље нису биле благонаклоне за грађане БиХ којима је за сада омогућен улазак само у Србију.

Он је навео да на данашњој сједници није било ријечи о Буџету и средствима за организовање избора, те да очекује да ће Приједлог буџета за 2020. годину бити убрзо на дневном реду, гдје ће бити предвиђена и ставка о средствима за одржавање локалних избора.

Коментари 0
Повезане вијести
Са тржишта у БиХ се превентивно повлачи кекс "Најлепше жеље" Са тржишта у БиХ се превентивно повлачи кекс "Најлепше жеље"
Кандидатимa треба више километара на магистрали Кандидатимa треба више километара на магистрали
Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    9h 37m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    14h 52m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    4h 20m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    6h 20m
    2
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    12h 38m
    0