Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

07.05.2024. 15:39
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske od sutra do 15. maja obilježiće nizom aktivnosti Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta pod sloganom "Porodica humanosti".

Iz Crvenog krsta Republike Srpske saopšteno je da je za sutra planirana posjeta akušerskom odjeljenju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u 10.00 časova.

Istog dana od 12.00 časova u Gerontološkom centru Banjaluka biće održan okrugli sto o temi "Mjesto i uloga Crvenog krsta Republike Srpske u društvu".

U Nedjelji Crvenog krsta predstavnici organizacija, volonteri i profesionalci posjetiće još 10 akušerskih odjeljenja i doniraće bebi-pakete u Gradišci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Palama, Istočnoj Ilidži, Foči, Nevesinju i Trebinju, saopšteno je iz ove humanitarne organizacije.

Predstavnici Crvenog krsta posjetiće gerontološke centre, centre za djecu sa smetnjama u razvoju, psihijatrijska odjeljenja bolnica, staračka i samačka domaćinstva, višečlane i porodice u stanju socijalne potrebe, javne kuhinje, te će dijeliti humanitarne pakete, kako bi im pružili pomoć u radu.

Cilj ovih aktivnosti jeste promocija sveukupnog humanitarnog rada, međuljudske solidarnosti i organizacije Crvenog krsta Republike Srpske.

Volonteri Crvenog krsta vršiće prodaju 80.000 građanskih markica na trgovima, u školama i drugim ustanovama, a novac od prodaje biće iskorišten za nabavku humanitarnih artikala i paketa za socijalno-ugroženo stanovništvo.

"Pošte Srpske" ove godine vršiće prodaju 50.000 doplatnih markica, a Filatelističko društvo 600 filatelističkih markica.

Crveni krst Republike Srpske u Nedjelji Crvenog krsta planira da realizuje nastavak predavanja o pokretu Crvenog krsta u osnovnim i srednjim školama, te akciju "zdravstveni dan" sa fokusom na besplatno mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Sve aktivnosti u Nedjelji Crvenog krsta biće realizovane posredstvom opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta na terenu i kroz aktivno učešće rukovodstva Crvenog krsta Republike Srpske na terenu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Crveni krst Republike Srpske: Usvajanje Nacrta zakona o položaju i ovlaštenjima - najljepša čestitka Crveni krst Republike Srpske: Usvajanje Nacrta zakona o položaju i ovlaštenjima - najljepša č...
Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim pojedincima Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim poje...
Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crveno...
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    23h 18m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    8h 51m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    23h 28m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    8h 57m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    8h 55m
    0