Od sutra u svim školama u Srbiji prisutni policajci

07.05.2023. 14:21
0
IZVOR: srna.rs

U svim školama u Srbiji od sutra će biti prisutni policijski službenici koji će djelovati preventivno, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

- Već sutra od 8.00 časova, pre početka nastave, u svih 1.800 škola u Srbiji biti prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje - rekao je Stevandić za RTS.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbijediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

- Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci... - rekao je Stevandić.

On je naglasio da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana - na trgovima, ulicama, željezničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u srijedu, 3. maja ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni.

Dječak, učenik te škole, koji je pucao uhapšen je i prebačen na neuropsihijatriju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    8h 0m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    23h 30m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 44m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    23h 1m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    10h 31m
    0