Odbojkašice Srbije pobijedile Holandiju i stigle na korak do konačnog cilja

23.09.2023. 11:41
0
IZVOR: sportklub.n1info.rs

Poraz od Dominikanske Republike nije poremetio srpske odbojkašice. Naprotiv.

Djevojke su se pregrupisale, odmorile, naspavale, zagrijale i prikazale atomsku odbojku ove subote ujutru. Holanđanke nisu znale šta ih je snašlo u Ningbou – 25:19, 25:16, 25:20.

Matematički, ekipa selektora Đovanija Gvidetija i dalje nije obezbijedila direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali bi to moglo da bude ozvaničeno pobjedom Dominikanske Republike nad Kinom u posljednjem duelu 6. runde kvalifkacija.

Poslije ovakvog ishoda, Kanada i Holandija ne mogu više da završe iznad Srbije.

Bronzane sa Olimpijskih igara u Tokiju odigrale su gotovo perfektan meč danas, ostavivši Holanđankama nula odsto šansi da ponove jučerašnji podvig protiv Kine. Srpkinje su u tri seta napravile ukupno šest grešaka, svih šest iz servisa, dakle nijednu u napadu, nijedno pecanje, nijedan prestup…

Koncentrisane i raspoložene za igru, u tempu oporavljene Maje Ognjenović, Tijana Bošković, Sara Lozo, Bjanka Buša, Jovana Stevanović i naročito Maja Aleksić imale su svaka svoj period dominacije i praktično smjenjivale se u egzekuciji.

Na sve to funkcionisao je i blok, zbog čega je jedan od dva derbija Grupe A kvalifikacija za Olimpijske igre 2024. trajao samo sat i 20 minuta. Selektor Holandije Feliks Kozlovski potrošio je i drugi tajm-aut kada je Srbija vezala tri poena i povela 14:11 u trećem setu.

Nije uspio da preokrene tok seta i meča, naprotiv. Razlika se do kraja samo povećala u korist boljeg tima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 23m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 18m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 6m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 12m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 40m
    0