Одбојкашице Србије побиједиле Холандију и стигле на корак до коначног циља

23.09.2023. 11:41
0
ИЗВОР: sportklub.n1info.rs

Пораз од Доминиканске Републике није пореметио српске одбојкашице. Напротив.

Дјевојке су се прегруписале, одмориле, наспавале, загријале и приказале атомску одбојку ове суботе ујутру. Холанђанке нису знале шта их је снашло у Нингбоу – 25:19, 25:16, 25:20.

Математички, екипа селектора Ђованија Гвидетија и даље није обезбиједила директан пласман на Олимпијске игре у Паризу, али би то могло да буде озваничено побједом Доминиканске Републике над Кином у посљедњем дуелу 6. рунде квалифкација.

Послије оваквог исхода, Канада и Холандија не могу више да заврше изнад Србије.

Бронзане са Олимпијских игара у Токију одиграле су готово перфектан меч данас, оставивши Холанђанкама нула одсто шанси да понове јучерашњи подвиг против Кине. Српкиње су у три сета направиле укупно шест грешака, свих шест из сервиса, дакле ниједну у нападу, ниједно пецање, ниједан преступ…

Концентрисане и расположене за игру, у темпу опорављене Маје Огњеновић, Тијана Бошковић, Сара Лозо, Бјанка Буша, Јована Стевановић и нарочито Маја Алексић имале су свака свој период доминације и практично смјењивале се у егзекуцији.

На све то функционисао је и блок, због чега је један од два дербија Групе А квалификација за Олимпијске игре 2024. трајао само сат и 20 минута. Селектор Холандије Феликс Козловски потрошио је и други тајм-аут када је Србија везала три поена и повела 14:11 у трећем сету.

Није успио да преокрене ток сета и меча, напротив. Разлика се до краја само повећала у корист бољег тима.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 2m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 46m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 31m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 30m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 36m
    0