Odbor za pomoć Kosmetu: U četvrtak promocija humanitarne akcije u OŠ "Sveti Sava"

27.09.2021. 11:35
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov u četvrtak, 30. septembra, posjetiće Osnovnu školu /OŠ/ "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu i zahvaliti učenicima, nastavnicima i rukovodstvu za učešće u humanitarnoj akciji za pomoć djeci na Kosmetu.
Ovo je prva organizovana javna promocija velike humanitarne akcije koja je dogovorena sa direktorom OŠ "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu Željkom Topalić, saopšteno je iz Odbora.

U saopštenju je navedeno da je akciju Odbor pokrenuo početkom septembra putem osnovnih i srednjih škola uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za dovršetak gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" i tradicionalne akcije "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji".

-OŠ `Sveti Sava` prva je Odboru poslala pisanu podršku i potvrdila učešće u ovoj velikoj humanitarnoj akciji, koja traje do 31. decembra, i zato smo nju odabrali da tu sa učenicima, nastavnicima i rukovodstvom škole promovišemo i uradimo javnu promociju ove velike humanitarne akcije - istakli su iz Odbora.

U proteklim danima donacije je uplatilo nekoliko osnovnih i srednjih škola iz Kostajnice, Kravice, Prnjavora i Doboja.

U saopštenju je navedeno da nema većeg patriotizma i podrške nego kada učenici i djeca pomognu vršnjake i misle na njih čije porodice u proteklih više od 20 godina, a naročito posljednjih dana, opet imaju veliku muku, strah i napetost o životu i opstanku na Kosovu i Metohiji.

-Pogotovo djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja `Podrži me` za koje gradimo i završavamo do kraja godine Dnevni centar. To je poklon Odbora i cijele Republike Srpske ovoj kategoriji djece i mladih koje život nije milovao - poručio je Arlov.

Iz Odbora su podsjetili da je prošle godine u ovoj humanitarnoj akciji učestvovalo 96 osnovnih i srednjih škola, te napomenuli da je za uređenje Dnevnog centra potrebno još 40.000 evra.

 -Vjerujemo da će ove godine biti još više učesnika i pozivamo sve da pomognu koliko mogu putem uplata na žiro račun Odbora 5551000034196445 - piše u saopštenju.

Posjeta je najavljena za 11.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    5h 5m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    12h 11m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    10h 38m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    6h 20m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    12h 30m
    0