Odličan nastup reprezentacije Republike Srpske u Sloveniji

03.06.2021. 15:25
0
IZVOR: Katera

Reprezentacija Republike Srpske u karlingu na svom prvom međunarodnom nastupu na turniru "Ljubljana open 2021" osvojila je četvrto mjesto.

Karling reprezentacija Srpske u sastavu Bojan Mališ, Vedran Dimić i Noel Gregori nastupila je na ovom takmičenju, održanom u glavnom gradu Slovenije, u periodu od 27. do 31. maja 2021. godine.

Predsjednik Karling saveza Republike Srpske Miro Klepić rekao je za portal Katera da su zadovoljni osvojenim četvrtim mjestom na ovom takmičenju, jer su na istom iza sebe ostavili mnogo iskusnije i po plasmanu bolje timove.

Slika

Karling tim Republike Srpske/Foto: Privatna arhiva

- To su timovimi koji se godinama bave ovim sportom i imaju mnogo više iskustva, međutim mi smo ostvarili prve tri istorijske pobjede naše reprezentacije, i uz dva poraza na takmičenju, ostvarili vrlo dobar plasman - ističe Klepić.

On kaže da je tim u sastavu Mališ, Dimić i Gregori bio pravo iznenađenje turnira, što pokazuje i posebno priznanje organizatora.

- Karling je olimpijski sport koji je u svijetu veoma popularan. Njime se bave generacija i za nastupe nema ograničenja. Ovo je naša prva takmičarska sezona - dodaje Klepić.

Karling savez Republike Srpske nastao je 2019. godine udruživanjem karling klubova "Slavija" i "Olimpik" iz Istočnog Novog Sarajeva, te "Pale" iz Pala.

Treninzi reprezentacije i klubova se održavaju na ledenoj podlozi sarajevske "Zetre".

Rezultate možete detaljno pogledati na linku ovdje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
Klepić: Istočno Sarajevo je grad zimskih sportova kojem je neophodna ledena dvorana (FOTO) Klepić: Istočno Sarajevo je grad zimskih sportova kojem je neophodna ledena dvorana (FOTO)
Prijem za članove karling reprezentacije pred EYOF Prijem za članove karling reprezentacije pred EYOF
Najčitanije
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    4h 35m
    0
  • Slani mafini
    2h 40m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    18h 40m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    21h 22m
    0
  • Srbi sutra slave čudo Svetog Arhangela Mihaila
    19h 15m
    1