Odlična skijaška sezona za devetogodišnju Lanu Mališ iz Pala (VIDEO)

07.04.2021. 20:29
2
IZVOR: Katera

Pandemija virusa korona je odgodila posljednje takmičenje u kalendaru skijaške sezone za mladu Paljanku Lanu Mališ, međutim, uprkos tome, ova devetogodišnjakinja ima čime da se pohvali i pokaže da je iza nje uspješna skijaška sezona.

Lana Mališ se skijanjem bavi već četiri godine, a trenira u Smučarskom klubu "Pale" uz veliku podršku svojih trenera Željka Šljivića i Igora Šljuke, koji prema riječima Laninog oca Bojana Mališa, predano rade i daju veliki doprinos da stvore jako kvalitetne takmičare u ovom klubu.

- Protekla sezona za Lanu je bila veoma uspješna. U disciplini veleslalom ove sezone je osvojila pregršt medalja, od kojih bih izdvojio prvo mjesto na Jahorini, na Otvorenom prvenstvu Smučarskog kluba "Jahorina", drugo mjesto na "Majneks kupu" na Ravnoj planini, drugo mjesto na Ski kupu "Crvena zvezda" na Kopaoniku i drugo mjesto na Memorijalu "Jova Antić" na Kopaoniku, takođe - kaže Mališ.

Mališ kaže da su uslovi za skijanje na Jahorini i Ravnoj planini bili odlični protekle skijaške sezone, te dodaje da su zahvalni rukovodstvima oba ski centra na odličnoj pripremi staza za takmičenje.

- Lana je zadovoljna uslovima treniranja i rada u Smučarskom klubu "Pale", prvenstveno zbog korektnog odnosa i dobre saradnje sa trenerima Šljivićem i Šljukom, koji zaista ulažu mnogo truda i napora kako bi stvorili budućeg šampiona iz ovog kluba. Kvalitetan rad sa djecom, svakodnevni treninzi i dobri poligoni za treniranje daju rezultate - dodaje Mališ.

Slika

Lana Mališ/Foto: Privatna arhiva

Mališ kaže da je pandemija virusa korona odgodila Otvoreno prvenstvo BiH i Republike Srpske, na kojem je njegova kćerka trebala da nastupi na kraju sezone.

- Lana uživa u skijanju, svaki dan vrijedno radi i trenira kako bi ostvarila što bolji rezultat na takmičenjima za koja se priprema. Veoma je motivisana da u narednom periodu ostvari što bolje rezultate za svoj smučarski klub, opštinu Pale i Republiku Srpsku - dodaje Mališ.

Ističe da nema bolje promocije od dobrih sportskih rezultata, te dodaje da supruga Jelena i on, kao iskusni skijaši, često prate skijaše iz Smučarskog kluba "Pale" na svim takmičenjima i zajedno se raduju njihovim uspjesima i rezultatima.

Lana Mališ/Video: Katera uz dozvolu Bojana Mališa

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Mićo 13.04.2021. 22:50
    Očekujem za deset godina učešće na olimpijadi. Sada još više i žešće trenirati , uspjeh neće izostati. Bravo Lana.
  • Generic placeholder image
    Jelica 08.04.2021. 07:39
    Bravo Lano !!!
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 54m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    23h 27m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    23h 8m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    10h 8m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    7h 58m
    0