Одлична скијашка сезона за деветогодишњу Лану Малиш из Пала (ВИДЕО)

07.04.2021. 20:29
2
ИЗВОР: Катера

Пандемија вируса корона је одгодила посљедње такмичење у календару скијашке сезоне за младу Паљанку Лану Малиш, међутим, упркос томе, ова деветогодишњакиња има чиме да се похвали и покаже да је иза ње успјешна скијашка сезона.

Лана Малиш се скијањем бави већ четири године, а тренира у Смучарском клубу "Пале" уз велику подршку својих тренера Жељка Шљивића и Игора Шљуке, који према ријечима Ланиног оца Бојана Малиша, предано раде и дају велики допринос да створе јако квалитетне такмичаре у овом клубу.

- Протекла сезона за Лану је била веома успјешна. У дисциплини велеслалом ове сезоне је освојила прегршт медаља, од којих бих издвојио прво мјесто на Јахорини, на Отвореном првенству Смучарског клуба "Јахорина", друго мјесто на "Мајнекс купу" на Равној планини, друго мјесто на Ски купу "Црвена звезда" на Копаонику и друго мјесто на Меморијалу "Јова Антић" на Копаонику, такође - каже Малиш.

Малиш каже да су услови за скијање на Јахорини и Равној планини били одлични протекле скијашке сезоне, те додаје да су захвални руководствима оба ски центра на одличној припреми стаза за такмичење.

- Лана је задовољна условима тренирања и рада у Смучарском клубу "Пале", првенствено због коректног односа и добре сарадње са тренерима Шљивићем и Шљуком, који заиста улажу много труда и напора како би створили будућег шампиона из овог клуба. Квалитетан рад са дјецом, свакодневни тренинзи и добри полигони за тренирање дају резултате - додаје Малиш.

Слика

Лана Малиш/Фото: Приватна архива

Малиш каже да је пандемија вируса корона одгодила Отворено првенство БиХ и Републике Српске, на којем је његова кћерка требала да наступи на крају сезоне.

- Лана ужива у скијању, сваки дан вриједно ради и тренира како би остварила што бољи резултат на такмичењима за која се припрема. Веома је мотивисана да у наредном периоду оствари што боље резултате за свој смучарски клуб, општину Пале и Републику Српску - додаје Малиш.

Истиче да нема боље промоције од добрих спортских резултата, те додаје да супруга Јелена и он, као искусни скијаши, често прате скијаше из Смучарског клуба "Пале" на свим такмичењима и заједно се радују њиховим успјесима и резултатима.

Лана Малиш/Видео: Катера уз дозволу Бојана Малиша

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Мићо 13.04.2021. 22:50
    Очекујем за десет година учешће на олимпијади. Сада још више и жешће тренирати , успјех неће изостати. Браво Лана.
  • Generic placeholder image
    Jelica 08.04.2021. 07:39
    Bravo Lano !!!
Повезане вијести
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 31m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 23m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 14m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 6m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 59m
    0