Odluka o modelu izvođenja nastave u Srpskoj biće donesena u narednom periodu

05.08.2020. 15:54
0
IZVOR: SRNA

Konačnu odluku o modelu izvođenja nastave, od početka nove školske godine, donijeće Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije u narednom periodu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, rečeno je u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske.

Ministarstvo će u saradnji sa svim relevantnim obrazovnim i zdravstvenim institucijama definisati jasne smjernice u vezi sa nastavnim procesom u školskoj 2020/2021. godini.

- Ministarstvo još nije donijelo odluku koji model nastave će biti u primjeni od 1. septembra - rekli su u resornom ministarstvu.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je ranije da je najbolji oblik izvođenja nastave od 1. septembra - kombinovani model, koji će učenicima i nastavnicima omogućiti dio nastave u školskim učionicama, a dio da prate od kuće.

Prema njenim riječima, Ministarstvo i Vlada Republike Srpske učiniće sve da se pripreme uslovi da djeca 1. septembra nastavu počnu u školskim klupama.

Ona je istakla da, ako situacija bude nalagala drugačije, djelovaće se veoma fleksibilno s ciljem zaštite djece, te ocijenila veoma značajnim živi kontakt učenika i nastavnika tokom sticanja znanja, utvrđivanja gradiva, te rješavanja problema.

- Možda ćemo u nekim mjesecima kada se javlja sezonski grip biti u mogućnosti da radimo isključivo onlajn nastavu, ali naša preferencija je kombinovani model koji ćemo predložiti Vladi na razmatranje - navela je Trivićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prosvjetari sutra u školama, ali nastave neće biti Prosvjetari sutra u školama, ali nastave neće biti
U slučaju virusa korona nastavnik ili učenik ne mogu prisustvovati nastavi U slučaju virusa korona nastavnik ili učenik ne mogu prisustvovati nastavi
Zabranjeno korištenje mobilnih telefona u OŠ "Pale" Zabranjeno korištenje mobilnih telefona u OŠ "Pale"
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 33m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 32m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 14m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 45m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 47m
    0