Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža

15.04.2024. 10:56
0
IZVOR: katera.news

U Opštini Istočna Ilidža održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu Đorđe Čelik i predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ Istočna Ilidža.

Na sastanku je bilo govora o načinu držanja domaćih životinja na području ove lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na pčelarstvo, kao i o Nacrtu odluke o držanju domaćih životinja na području ove lokalne zajednice.

- Cilj je bio da se neki dijelovi teksta u odluci, koji su bili sporni, prilagode i promijene kako bi se tačno definisali uslovi držanja pčela, naveli su iz ove opštine.

Dodali su da je cilj skrenuti pažnju i podići svijest šire javnosti o važnosti pčela i ljekovitosti pčelinjih proizvoda.

- Kroz konstruktivan razgovor moglo se saznati koji su to problemi sa kojima se susreću lokalni pčelari.- istakli su iz ove opštine.

Čelik je rekao da će uvažiti sve prijedloge koje su predstavnici Udruženja „Roj“ istakli na sastanku, kako bi navedene probleme rješavali na dobrobit pčela, pčelara i krajnjih potrošača.

Važno je istaći da je ovo jedan u nizu sastanaka koji će predstavnici opštine
održati sa stanovnicima Istočne Ilidže, prije nego što se konačna odluka usvoji na
sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    8h 18m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    8h 0m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    8h 54m
    1
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    22h 35m
    0
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    5h 49m
    0