Održana HVIII redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža

11.11.2022. 17:19
0
IZVOR: katera.news

Danas je održana HVIII redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža, na kojoj su usvojene sve tačke dnevnog reda.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da su odbornici većinu tačaka usvojili jednoglasno, te da je došlo do razmimoilaženja u mišljenju prilikom glasanja za usvajanje nekoliko tačaka.

- To su tačke koje su vezane za kompletiranje građevinskih parcela. Opština Istočna Ilidža je na prijednog Republičke uprave za imovinsko-pravne i geodetske poslove izašla u susret stanovnicima naše opštine koju su se obratili  za kompletiranje parcela kako bi proširili stambene i poslovne objekte – rekao je on.

Božović dodaje da se pored ovih na Dnevnom redu našla i tačka vazana za Odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Urbanističkog plana opštine Istočna Ilidža.

- Izmjenama su definisane površine zemljišta koje su namijenjene za poslovanje, a nalaze se na dijelu obuhvata Istočne Ilidže, koji je vezan za Aerodromsku ulicu, međuentitetsku liniju, Ulice 4. avgust, Srpskih junaka, Srpskih palih boraca i Ravnogorsku ulicu. Slobodne površine koje nisu pokrivene stambenim objektima, biće namijenjene za poslovanje – rekao je on.

Prema njegovim riječima, usvojen je i Regulacioni plan „Grlica“, kojim je definisana izgradnja tri velika poslovna objekta na ovom potezu, odnosno nekoliko manjih na potezu saobraćajnice koja treba da se pravi od mosta „Plavi anđeli“, oko naselja Blaca, do nekadašnjeg „Famosa“, prema Hrasnici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    9h 7m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 3m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    23h 47m
    0
  • Posljednji kondorov let
    21h 32m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    23h 53m
    0