Одржана ХVIII редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа

11.11.2022. 17:19
0
ИЗВОР: katera.news

Данас је одржана ХVIII редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа, на којој су усвојене све тачке дневног реда.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да су одборници већину тачака усвојили једногласно, те да је дошло до размимоилажења у мишљењу приликом гласања за усвајање неколико тачака.

- То су тачке које су везане за комплетирање грађевинских парцела. Општина Источна Илиџа је на приједног Републичке управе за имовинско-правне и геодетске послове изашла у сусрет становницима наше општине коју су се обратили  за комплетирање парцела како би проширили стамбене и пословне објекте – рекао је он.

Божовић додаје да се поред ових на Дневном реду нашла и тачка вазана за Одлуке о усвајању Измјена и допуна Урбанистичког плана општине Источна Илиџа.

- Измјенама су дефинисане површине земљишта које су намијењене за пословање, а налазе се на дијелу обухвата Источне Илиџе, који је везан за Аеродромску улицу, међуентитетску линију, Улице 4. август, Српских јунака, Српских палих бораца и Равногорску улицу. Слободне површине које нису покривене стамбеним објектима, биће намијењене за пословање – рекао је он.

Према његовим ријечима, усвојен је и Регулациони план „Грлица“, којим је дефинисана изградња три велика пословна објекта на овом потезу, односно неколико мањих на потезу саобраћајнице која треба да се прави од моста „Плави анђели“, око насеља Блаца, до некадашњег „Фамоса“, према Храсници.

Коментари 0
Повезане вијести
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 54m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 37m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 54m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 28m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 23m
    0