Održana Prva vanredna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža

27.09.2022. 16:39
0
IZVOR: katera.news

Na Prvoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojene su tačke o razrješenjima i imenovanjima članova upravnih odbora javnih ustanova i preduzeća koja su u nadležnosti ove lokalne zajednice. 

Prema riječima načelnika opštine Istočna Ilidža Marinka Božovića sjednica je održana s ciljem ubrzavanja procedure nabavke prostora za smještaj Informativnog centra Turističke organizacije Istočna Ilidža.

Načelnik ove opštine Marinko Božović izjavio je da će ovaj centar djelovati u sastavu Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, te da su odbornici usvojili odluku o kupovini i kriterijumima za kupovinu prostora.

Osvrnuvši se na komentar Šefa kluba odbornika SNSD-a Vladimira Ćosovića, koji je upitao gdje je 100.000 KM koje je Vlada Srpske uplatila za sanaciju Cabinog mosta, Božović je rekao da nije prvi put da odbornici SNSD-a pokušavaju „iskriviti jasne stvari i prikazati kao neistinite“.

- Skupština je usvojila izvještaj o poplavama na jednoj od sjednica početkom 2022. godine i usvojen je jednoglasno. U izvještaju je naznačen iznos sredstava koje je Vlada Srpske doznačila opštini Istočna Ilidža, a tiče se saniranja šteta nastalih usljed poplava na potezu međuentitetske linije, prije svega potez Kasindolske rijeke i njenog ulaska u urbani dio opštine Istočna Ilidža, te korita rijeke Željeznice do Krupačkih stijena – rekao je Božović.

Božović je istakao da je pomenuti izvještaj upućen Vladi Republike Srpske, te da je opština Istočna Ilidža podijela zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za pontonski most.

- Ministarstvo je odobrilo, ali je srpski član Predsjedništva stavio veto na tu odluku i taj most nikada nismo dobili – rekao je Božović.

Opština Istočna Ilidža je, dodaje on, uradila projekat za tzv. Cabin most koji će biti moderan, širine 6 metara sa 1.5 metar pješačke staze sa obje strane, te projekat dijela Ilidžanske ulice koja ide od tog mosta do Gornjeg Kotorca.

- Govorimo o dionici dužoj od 300 metara i mostu, a sam projekat će biti budžetiran u 2023. godini i koštaće, u zbiru, 400.000 KM. To je veliki kapitalni projekat i treba ga uraditi kvalitetno – rekao je Božović.

Božović je još jednom istakao da bi izgradnjom brze ceste, koja će ići od Stupa preko Istočne Ilidže, prema Brodu na Drini i dalje prema Šćepan Polju i Podgorici, upotpunosti bila presječena opština na dva dijela. 

- Ukoliko se projekat izgradnje brze ceste izvede, ne uvažavajući i odbijajući primjedbe Skupštine opštine Istočna Ilidža, ulice Starina Novaka, Gavrila Principa, Ilidžanska i dio Gornjeg Kotorca biće odsječeni od opštine Istočna Ilidža i spoja na magistralni put M-18 – pojasnio je Božović.

On je istakao da će jedina komunikacija ovog dijela sa ostatkom opštine biti upravo putna komunikacija koja treba da se izgradi mostom preko Kasindolske rijeke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    16h 27m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    14h 41m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    12h 31m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    15h 46m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    10h 29m
    0