Održana svečana akademija i dodijeljena priznanja povodom krsne slave grada Istočno Sarajevo

16.09.2019. 21:59
0
IZVOR: srpskainfo.com

U prostorijama Kulturnog centra u Istočnom Novom Sarajevu večeras je održana svečana akademija povodom krsne slave grada Istočno Sarajevo - Svetog Petra Dabrobosanskog.

Akademiji su prisustvovali mitropolit dabrobosanski Hrizostom, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije Zoran Đorđević, predstvanici gradskih uprava Novog Sada i Herceg Novog, predstavnici opština u sklopu Istočnog Sarajeva, te predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i drugi mnogobrojni gosti.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković smatra da je prethodna godina za grad Istočno Sarajevo bila veoma uspješna, najviše u pogledu saradnje između opština grada, te su se odluke za realizaciju brojnih projekata donijele jednoglasno.

Slika

Vuković je istakao da posebnu zahvalnost duguju Vladi Srbije, prije svega za finansijsku podršku za brojne projekte na području grada i za generalno prisustvo Srbije koja stvara poseban osjećaj sigurnosti za stanovništvo. 

-Primjetan je dolazak brojnih funkcionera iz Srbije u novije vrijeme, što mi posebno pohvaljujemo, od dolaska predsjednika Aleksandra Vučića, preko brojnih drugih delegacija, među kojima su i delegacija grada Novog Sada, ali i ministra Đorđevića – dodao je Vuković.

Na akademiji su uručena priznanja za poseban doprinos razvoju grada Istočno Sarajevo.

Zahvalnica Grada uručena je Siniši Berjanu, ambasadoru Bosne i Hercegovine u Japanu, Zlatna plaketa nekadašnjem gradonačelniku Srpskog Sarajeva Predragu Lasici posthumno, a najveće priznanje, Plaketu grada Istočno Sarajevo, uručena je Vladi Republike Srbije.

Plaketu grada, ispred Vlade Srbije, preuzeo je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević smatra da su projekti u kojima je Vlada Srbije učestvovala, jedan od načina produbljivanja veza izmedju Srbije i Republike Srpske.

-Republika Srbija će svakako nastaviti da podržava ne samo Istočno Sarajevo, nego i cijelu Republiku Srpsku, vjerujući da čini dobro svim građanima jer to oni i zaslužuju – zaključio je Đorđević. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    21h 21m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    3h 32m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 16m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    8h 21m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    8h 25m
    2